Επίσημο: Οι ΗΠΑ αποχώρησαν σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Επίσημο: Οι ΗΠΑ αποχώρησαν σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν σήμερα επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της απόκρυψης στοιχείων από τον Οργανισμό και την παραπλάνηση του παγκόσμιου πληθυσμού, σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε επίσημα στην απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης την Τρίτη, διακόπτοντας τους δεσμούς με τον παγκόσμιο οργανισμό.

Οι ΗΠΑ υπέβαλαν την ειδοποίηση ανάκλησης στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η απόσυρση απαιτεί ειδοποίηση ενός έτους, οπότε δεν θα τεθεί σε ισχύ έως τις 6 Ιουλίου.

Ο γερουσιαστής Bob Menendez (N.J.), ο κορυφαίος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, έγραψε στο Twitter ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε το Κογκρέσο για τα σχέδια απόσυρσης.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στον ΠΟΥ για «φαβοριτισμό» προς την Κίνα και την αργή ανταπόκρισή του στο ξέσπασμα κορωνοϊού στη Γιουχάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύποπτου ρόλου που έπαιξε ο ΠΟΥ στην πανδημία του κορωνοϊού, είναι όταν ενημέρωνε τον… παγκόσμιο πληθυσμό στα τέλη Ιανουαρίου, πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθ’ υπόδειξη προφανώς του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.