ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρεμλίνο: «Η Ρωσία δεν προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Λευκορωσία – Είμαστε σύμμαχοι»

Κρεμλίνο: «Η Ρωσία δεν προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Λευκορωσία – Είμαστε σύμμαχοι»

Η Λευκορωσία συνέλαβε 33 Ρώσους, που θεωρούνται ύποπτοι για την προετοιμασία «τρομοκρατικών ενεργειών» ενόψει των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου. Το Κρεμλίνο σήμερα διέψευσε ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Υπάρχουν υπαινιγμοί όπως ότι οργανώσεις στέλνουν ανθρώπους για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Λευκορωσία (…) είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι σύμμαχοι, οι πιο στενοί εταίροι», εκτίμησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, το Μινσκ δεν διαβίβασε καμία πληροφορία σχετικά με «παράνομες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να ήταν ο λόγος της σύλληψής τους». Ο Πεσκόφ είπε πως η Μόσχα επιθυμεί να λάβει διεξοδικές εξηγήσεις από τη Λευκορωσία για τη σύλληψή τους και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα δικαιώματά τους θα γίνουν σεβαστά στο ακέραιο.

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη κοντά στο Μινσκ 32 «μαχητών» της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Wagner, που θεωρείται προσκείμενη στο Κρεμλίνο, και ενός 33ου ατόμου σε άλλο σημείο της χώρας.

Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε πως όλοι οι συλληφθέντες είναι Ρώσοι και πως άλλοι 200 αναζητούνται από τις αρχές της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το Μινσκ, οι άνδρες αυτοί θεωρούνται «ύποπτοι για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών» μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που αποτελούν μια δοκιμασία για τον αυταρχικό πρόεδρο της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Πριν από λίγο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belta μετέδωσε πως οι αρχές της Λευκορωσίας ξεκίνησαν ποινική έρευνα εναντίον των συλληφθέντων Ρώσων μισθοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιστορικοί σύμμαχοι, η Ρωσία και η Λευκορωσία διατηρούν όλο και περισσότερο τεταμένες σχέσεις από το τέλος του 2019, με τον πρόεδρο Λουκασένκο να κατηγορεί την Μόσχα ότι επιδιώκει να μετατρέψει την χώρα του σε κράτος-βασάλο και να αναμειχθεί στην ψηφοφορία της 9ης Αυγούστου υπέρ των αντιπάλων του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.