ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Συρία: Καταγγέλλει «κλοπή» πετρελαίου από τους Κούρδους με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης

Συρία: Καταγγέλλει «κλοπή» πετρελαίου από τους Κούρδους με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης

Η Συρία καταδίκασε τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν μια αμερικανική πετρελαϊκή εταιρία, εν ονόματι Delta Crescent Energy LLC, και η ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία, κάνοντας λόγο για «κλοπή» και επίθεση στην κυριαρχία της χώρας.

Η πλειονότητα των πετρελαϊκών πεδίων, στο ανατολικό και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εξακολουθούν να διαφεύγουν από τον έλεγχο της Δαμασκού, καθώς ελέγχονται κατά κύριο λόγο από τους Κούρδους. Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε πως οι Κούρδοι, που «έκλεψαν» το συριακό πετρέλαιο, υποστηρίζονται από τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή και την αμερικανική κυβέρνηση.

Ούτε η ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση ούτε οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν κοινοποιήσει οτιδήποτε για το θέμα αυτό, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν μια συμφωνία «για τον εκσυγχρονισμό των πετρελαϊκών πεδίων της βορειοανατολικής Συρίας», χωρίς ωστόσο να δώσουν στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο κείμενο καταγγέλλεται «μια συμφωνία ανάμεσα σε κλέφτες που κλέβουν και κλέφτες που αγοράζουν», η οποία συνιστά «επίθεση στη συριακή κυριαρχία». Γίνεται, ακόμα, λόγος για «εχθρική αμερικανική προσέγγιση στη Συρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία ανέφερε ότι ενημέρωσε την Τουρκία για τη συμφωνία για το πετρέλαιο και ότι η Άγκυρα δεν αντέδρασε αρνητικά. Η Ρωσία επίσης ενημερώθηκε και δεν εξέφρασε άποψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Όπως αναφέρθηκε, από την ίδια «πηγή», ορισμένα πεδία διατηρήθηκαν εκτός της συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο συριακός λαός εκτός της κουρδικής ζώνης «δεν στερήθηκε το μερίδιό του από το πετρέλαιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.