ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για φορολογική συμφωνία

Ρωσία: Σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για φορολογική συμφωνία

Η Ρωσία συμφώνησε να διαπραγματευτεί με την Κύπρο για νέα φορολογική συμφωνία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Αλεξέι Σαζάνοφ.

Από τη Μόσχα κατήγγειλαν τη συμφωνία αποφυγής της διπλής φορολογίας, αλλά θα διαπραγματευτούν ξανά με τους Κυπρίους στη ρωσική πρωτεύουσα, στις 10 και 11 Αυγούστου. Όπως δήλωσε ο Αλεξέι Σαζάνοφ:

«Η Ρωσία συμφώνησε να πραγματοποιήσει έναν γύρο διαπραγματεύσεων με την Κύπρο στη Μόσχα, στο ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, στις 10-11 Αυγούστου. Οι συνάδελφοι από την Κύπρο θα λάβουν προσφορά για άλλη μία φορά να συμφωνήσουν σε αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών για τους τόκους και τα μερίσματα στο 15%, λαμβάνοντας υπόψη μεμονωμένες εξαιρέσεις για θεσμικές επενδύσεις».

Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε τη φορολόγηση εισοδήματος υπό μορφή μερισμάτων και τόκων που καταβάλλονται από το έδαφος της ρωσικής ομοσπονδίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία με ποσοστό 15%. Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας ότι ξεκινά τη διαδικασία καταγγελίας της συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας με την Κύπρο, καθώς τα μέρη δεν συμφώνησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου υπογράφηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1998 με σκοπό την ενθάρρυνση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, με ισχύ από τις 17 Αυγούστου του 1999. Η συμφωνία ισχύει για τους φόρους από την 1η Ιανουαρίου του 2000. Σύμφωνα με την τρέχουσα έκδοση της συμφωνίας, ισχύει για όσους είναι μόνιμοι κάτοικοι της μίας ή και των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.