ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ιράν: Συνελήφθησαν πέντε Ιρανοί για κατασκοπία

Ιράν: Συνελήφθησαν πέντε Ιρανοί για κατασκοπία

Στη σύλληψη πέντε Ιρανών προχώρησαν οι ιρανικές αρχές, με κατηγορίες για κατασκοπία υπέρ του Ισραήλ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας.

«Τους τελευταίους μήνες πέντε Ιρανοί που κατασκόπευαν για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών πληροφοριών συνελήφθησαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως οι δύο εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.

«Ο Σαχράμ Σιρχανί διενεργούσε κατασκοπία για λογαριασμό των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών και προσπάθησε να στρατολογήσει Ιρανούς αξιωματούχους για τη βρετανική υπηρεσία MI6. Ο Μασούντ Μοσαχέμπ, ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας του ιρανοαυστριακού συνδέσμου φιλίας, καταδικάστηκε από την πλευρά του σε κάθειρξη δέκα ετών για κατασκοπία υπέρ της ισραηλινής Μοσάντ και των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών», πρόσθεσε ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους άλλους τρεις κρατούμενους, αλλά είπε πως εργάζονταν σε κρατικές υπηρεσίες. «Οι συλλήψεις έγιναν στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Ενέργειας, καθώς και στον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας», αρκέστηκε να δηλώσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.