ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Τραμπ: Έκλεισε συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου της Moderna

Ν.Τραμπ: Έκλεισε συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου της Moderna

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την έγκριση του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» και την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία, γνωστοποίησε πως προχώρησε σε συμφωνία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την προμήθεια 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου για τον νέο ιό με την εταιρεία Moderna.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμφωνίες με πολλές εταιρείες για εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, με στόχο η παράδοση των εμβολίων να ξεκινήσει περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η κάθε δόση για το εμβόλιο της Moderna θα κοστίζει 30,5 δολάρια και θα γίνεται σε δύο δόσεις.

Το εμβόλιο mRNA-1273 της Moderna βρίσκεται στο τελικό στάδιο ελέγχων πριν την έγκριση, μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και με άλλες εταιρείες για την προμήθεια εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού και συγκεκριμένα με τις: Johnson & Johnson (JNJ.N), AstraZeneca Plc (AZN.L), Pfizer Inc (PFIZ.NS) and BioNTech SE (22UAy.F), Sanofi SA (SASY.PA)και GlaxoSmithKline Plc (GSK.L).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά υπολογίζεται ότι η Ουάσινγκτον θα συνάψει συμφωνίες για την προμήθεια 500 εκατ. δόσεων. Συνολικά έχει προβλεφθεί κονδύλι μεγαλύτερο των 2,5 δισ. δολαρίων για την αγορά των εμβολίων που θα ανακόψουν την αλυσίδα μετάδοσης του φονικού κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.