ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η Μέρκελ εξέφρασε «ανησυχία» για τις εξελίξεις στην Αν.Μεσόγειο και θέλει καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία

Η Μέρκελ εξέφρασε «ανησυχία» για τις εξελίξεις στην Αν.Μεσόγειο και θέλει καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία

Έντονη ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις τουρκικές ενέργειες στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τη Λευκορωσία.

«Θέλουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης» τόνισε η κ. Μέρκελ κι εξέφρασε την αλληλεγγύη της όσον αφορά στα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, η Γερμανία ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση διαλόγου σε ό,τι αφορά στις διαφωνίες για τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων(επομένως και καθορισμός εν συνεχεία της ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κι επισήμανε ότι πρέπει να ξαναρχίσει αυτός ο διάλογος που είχε σταματήσει το 2016.

Τέλος, η κ. Μέρκελ παρέπεμψε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι η Σύνοδος θα επικεντρωθεί στις σχέσεις της Ένωσης με την Τουρκία.

Νωρίτερα και στην κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως καμία απειλή δεν μπορεί να στερήσει από την Τουρκία τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή.

Μάλιστα, την ώρα δήλωσε πως η Άγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου και των συμφωνιών.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η Toυρκία είναι αποφασισμένη κι έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει απο τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα πρόσθεσε πως «πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά. Και σήμερα με την ίδια ειλικρίνεια κινούμαστε με τον ιδιο τρόπο. Και απο τους ομολόγους μας περιμένουμε κινήσεις που να μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.