ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι Δημοκρατικοί δέχτηκαν ότι υπάρχει πιθανότητα νοθείας με την επιστολική ψήφο και αποδέχονται εμμέσως την θέση Ν.Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί δέχτηκαν ότι υπάρχει πιθανότητα νοθείας με την επιστολική ψήφο και αποδέχονται εμμέσως την θέση Ν.Τραμπ

Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με την διενέργεια των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου και το αν αυτές πραγματοποιηθούν και με επιστολική ψήφο καθώς οι Δημοκρατικοί αναγνωρίζουν εμμέσως την θέση Τραμπ ότι μπορεί να υπάρξει νοθεία στην εκλογική διαδικασία κατά την καταμέτρησή τους.

Τώρα προτείνουν τα ψηφοδέλτια να πηγαίνουν σε ταχυδρομικές θυρίδες, συνεπώς αναγνώρισαν πως μπορεί να υπάρξει νοθεία και προτείνουν τις ταχυδρομικές θυρίδες για να συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία.

Μόλις χθες πάντως το Twitter έβαλε ξανά επισήμανση σε tweet του.

Για ακόμη μια φορά ένα tweet του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ακατάλληλο από τον κολοσσό των social media.

Ο Τραμπ κατέκρινε τους Δημοκρατικούς για τη χρήση των ταχυδρομικών θυρίδων ως μέσου επιστολικής ψήφου.

Μάλιστα αποκάλεσε τη μέθοδο αυτή «καταστροφή για την ασφάλεια των ψηφοφόρων», εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Twitter αποφάσισε να βάλει μια επισήμανση στο επίμαχο tweet του Προέδρου, ως παραβίαση των κανόνων της εταιρίας και της ακεραιότητας των εκλογών.

«Το Twitter έχει αποφασίσει ότι μπορεί να είναι προς συμφέρον του κοινού να παραμείνει προσβάσιμο το tweet» δήλωσε η εταιρεία στην επισήμανση αποποίησης που συνοδεύει την ανάρτηση.

Οι Δημοκρατικοί κάλεσαν τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα ταχυδρομικές θυρίδες ως μια βολική και αξιόπιστη επιλογή ψήφου σε περίπτωση που δεν εμπιστεύονται τα ψηφοδέλτια τους στην Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το θέμα είναι πως οι Δημοκρατικοί αποδέχτηκαν επί της ουσίας την θέση Τραμπ ενώ η θέση αυτή δικαιώνεται και από τις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας του 2016 όπου υπάρχει και νομικό προηγούμενο από επανάληψη των εκλογών καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε πως υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Χάιντς Φίσερ βάσει του συντάγματος δεν μπορούσε να διεκδικήσει και τρίτη θητεία. Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο υποψήφιος του Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και δεύτερος ήταν ο Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, από τους Πράσινους της Αυστρίας, κατερχόμενος ως ανεξάρτητος.

Ο δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο (Χόφερ και φαν ντερ Μπέλεν) διεξήχθη τον Μάιο. Ήταν η πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ένας υποψήφιος δεν υποστηρίχτηκε είτε από το Λαϊκό Κόμμα ή από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Στον τελικό γύρο ο φαν ντερ Μπέλεν επικράτησε του Χόφερ στις 23 Μαΐου 2016, έπειτα από την καταμέτρηση και των επιστολικών ψηφοδελτίων.

Την 1η Ιουλίου τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας ακυρώθηκαν έπειτα από την πρόωρη καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων (γύρω στις 700.000), με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί τελικά ότι ο υποψήφιος των Πρασίνων επικράτησε με οριακή διαφορά 30.863 ψήφων.

Εκτός από την πρόωρη καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, το Κόμμα της Ελευθερίας κατήγγειλε στην προσφυγή του προς το Συνταγματικό Δικαστήριο ότι απουσίαζαν αρκετά μέλη από τις εφορευτικές επιτροπές και ότι η καταμέτρηση έγινε σε πολλές περιπτώσεις από μη εξουσιοδοτημένα μέλη.

Ο επαναληπτικός δεύτερος γύρος ορίστηκε να διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 4 Δεκεμβρίου 2016 διεξήχθη ο επαναληπτικός δεύτερος γύρος, στον οποίο επικράτησε ο φαν ντερ Μπέλεν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.