ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προκλητικός ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα: «Να ξεκινήσετε άμεσα διάλογο με την Τουρκία»!

Προκλητικός ο Γερμανός  πρεσβευτής στην Αθήνα: «Να ξεκινήσετε άμεσα διάλογο με την Τουρκία»!

Μόνο ως προκλητικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το μήνυμα του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε να ξεκινήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας αι Τουρκίας… άμεσα.

Ο Ernst Reichel, επιβεβαίωσε έτσι, όπως αναφέρουν κάποιοι το… «πιεστικό πλαίσιο», που διαμορφώνεται για την εκκίνηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Δηλαδή με Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ, με καθημερινές παραβιάσεις του ΕΕΧ, με την διαρκή απειλή ότι το Όρουτς Ρέις θα επιστρέψει για έρευνες, με συνεχείς δηλώσεις Τούρκων επισήμων για αποστρατικοποίηση των νήσων, αλλά και των καθεστώς που διέπει 16 από αυτά και πολλά ακόμη.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση, έχει δηλώσει πως δεν αρκεί η αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους αλλά πρέπει η Τουρκία να δείξει σε βάθος χρόνου την απόφασή της για αποκλιμάκωση.

Ή μήπως δεν είναι έτσι και απλά η θέση αυτή αποτελεί απλώς μια δήλωση, για την έξωθεν καλή μαρτυρία, ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζεται ολική διαπραγμάτευση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Olympia Forum ο Γερμανός πρεσβευτής, τόνισε, πως οι διερευνητικές συζητήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα.

Όπως επισήμανε, η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διάλογο.

Ελπίζω ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διερευνητικές συζητήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία διότι η συμφωνία μπορεί να έρθει μόνο με πραγματικό διάλογο.

Διαφωνίες πιθανώς να υπάρξουν γι’ αυτό και πρέπει να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό οι συζητήσεις, σημειώνει ο κ. Reichel.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Merkel προσπαθεί να αποφευχθεί η οποιαδήποτε διένεξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δε τολμώ να κάνω προβλέψεις ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όμως ο στόχος της Ευρώπης είναι ξεκάθαρος και γι’ αυτό οι συζητήσεις που έχουμε κάνει είναι εκτεταμένες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.