Νέα δημοσκόπηση-ανατροπή: Aνύπαρκτο το προβάδισμα Τ.Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ

Νέα δημοσκόπηση-ανατροπή: Aνύπαρκτο το προβάδισμα Τ.Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ

Το προβάδισμα που κατείχε ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει εξανεμιστεί πια και αυτό σε τέσσερις κρίσιμες πολιτείες, με τους δύο υποψηφίους να εμφανίζονται ισόπαλοι σε δύο άλλες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ispos.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε νωρίτερα τον Σεπτέμβριο και δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα εμφανίζει τους Τ.Μπάιντεν και Ν.Τραμπ ισόπαλους στις πολιτείες Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα.

Ο Τ.Μπάιντεν μπορεί να παρουσιάζει προβάδισμα μίας μονάδας στην Αριζόνα, 3 μονάδων στην Πενσιλβάνια και 5 στο Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, αλλά όπως λένε έγκυροι πολιτικοί αναλυτές δεν πρόκειται για προβάδισμα αλλά για μια εικόνα του παρελθόντος στο εκλογικό σώμα που έχει ήδη μεταβληθεί αλλά δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στις δημοσκοπήσεις

Και οι έξι αυτές πολιτείες είναι καθοριστικότατης σημασίας για τον νικητή των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, δεδομένου του αριθμού των κατοίκων τους και του ενδεχόμενου τελικά να τις κερδίσουν είτε οι Ρεπουμπλικάνοι είτε οι Δημοκρατικοί.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων σε εθνικό και πολιτειακό επίπεδο δείχνουν ότι οι εκλογές του 2020 ίσως να έχουν το ίδιο μικτό αποτέλεσμα με τις εκλογές του 2016, όταν οι Δημοκρατικοί κέρδισαν την πλειοψηφία των ψήφων αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι τους περισσότερους εκλέκτορες και κατά συνέπεια τον Λευκό Οίκο.

Την ίδια ώρα το ποσοστό υπέρ Τραμπ στους λευκούς ψηφοφόρους είναι συντριπτικό. Όταν ρωτήθηκαν ποιον στηρίζουν για πρόεδρο, το 50% δήλωσε τον Τραμπ και το 41% τον Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.