Σαουδική Αραβία: «Διαδικτυακά η σύνοδος της G20 τον Νοέμβριο λόγω κορωνοϊού»

Σαουδική Αραβία: «Διαδικτυακά η σύνοδος της G20 τον Νοέμβριο λόγω κορωνοϊού»

Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ομάδας των 20 ανακοίνωσε σήμερα ότι η επόμενη σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 και 22 Νοεμβρίου και όχι στο Ριάντ.

Η σύνοδος του Νοεμβρίου θα επικεντρωθεί στην προστασία των ανθρώπινων ζωών και την αποκατάσταση της ανάπτυξης μετά την πανδημία του κορωνοϊού, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε στο φως η υγειονομική αυτή έκτακτη ανάγκη αλλά και στη δημιουργία των θεμελίων για ένα καλύτερο μέλλον, επεσήμανε το Ριάντ σε ανακοίνωσή του.

«Η G20 έχει προσφέρει περισσότερα από 21 δισεκ. δολάρια στη στήριξη της παραγωγής, της διανομής και της πρόσβασης σε διάγνωση, θεραπεία και εμβόλια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα προσέφερε 11 τρισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία αναστολής του χρέους για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, προκειμένου να μη χρειαστεί να καταβάλλουν φέτος δάνεια ύψους 14 δισεκ. δολαρίων. Οι χώρες της G20 αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γης, το 85% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και το 75% του παγκόσμιου εμπορίου. Μεταξύ των μελών της είναι η ΕΕ, Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.