Στην Κρήτη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, ο Μάικ Πομπέο ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κρήτη. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ήταν το Εβραϊκό Μουσείο, ενώ περίπου στις 20:00 έφτασε στην 115 Π.Μ. για την προγραμματισμένη και ιδιαίτερης σημασίας διήμερη παραμονή του, που περιλαμβάνει επίσκεψη στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας.

Λίγη ώρα μετά τις 20:30 μια πολύ μεγάλη πομπή παρέλαβε τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών και τους ακολουθούς του προκειμένου να μεταβούν στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου και θα φιλοξενηθεί.

Το πρόγραμμα των δύο ανδρών

  • Την Τρίτη το πρωί οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας.
  • Στη συνέχεια, στις 11:20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.
  • Στις 13:15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού.

Η άφιξη του Μάικ Πομπέο στην Κρήτη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.