ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλία και Σουηδία δεν απάντησαν στα ρωσικά αιτήματα για την υπόθεση Ναβάλνι σύμφωνα με τη Μόσχα

Γαλλία και Σουηδία δεν απάντησαν στα ρωσικά αιτήματα για την υπόθεση Ναβάλνι σύμφωνα με τη Μόσχα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή του την Τρίτη (29/09), ανέφερε πως οι γαλλικές και οι σουηδικές Αρχές δεν απάντησαν στα αιτήματα του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ επισήμανε στη σχετική ανακοίνωση το εξής:

«Δεν υπάρχουν απαντήσεις όχι μόνο στις έρευνές μας προς το Βερολίνο, αλλά και σε ένσταση μέσω της Ρωσικής Γενικής Εισαγγελίας και στο πλαίσιο της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα (CWC), που απευθύνθηκαν στις Αρχές της Σουηδίας και της Γαλλίας, στα εργαστήρια των οποίων οι Γερμανοί, κατά παράβαση των γενικά αναγνωρισμένων ποινικών δικονομικών κανόνων, μετέφεραν τα διαθέσιμα δείγματα που έχουν για ανάλυση».

Το Υπουργείο υπενθύμισε ότι το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε, προηγουμένως, απευθύνει τρία αιτήματα στις αρχές της Γερμανίας «για νομική συνδρομή, προκειμένου να βοηθήσει τη ρωσική πλευρά να προσδιορίσει την παρουσία ενδείξεων πιθανών εγκλημάτων».

Ακόμα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, αυτό είναι απαραίτητο για την κίνηση ποινικής υπόθεσης. Μέχρι στιγμής, κανένα από τα αιτήματα δεν έχει απαντηθεί από το Βερολίνο. […] Μας λένε, επίσης, ξανά και ξανά να ζητήσουμε διευκρινίσεις στον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (OPCW), η ηγεσία του οποίου, με τη σειρά του, μας στέλνει με την ίδια ευκαιρία στην κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.