Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στον απόηχο του αποκεφαλισμού του καθηγητή Ιστορίας είπε πως θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

«Μετά την επίθεση θα ενισχύσουμε περαιτέρω αυτό που έχει ξεκινήσει, δεν πρόκειται να κάνουμε νέες δηλώσεις. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει. Αυτές είναι πράξεις που αναμένουν οι συμπολίτες μας. Αυτές οι ενέργειες θα εντατικοποιηθούν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το BFMTV.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε σήμερα αργά το απόγευμα με μέλη μιας μονάδας για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού στο Μπομπινί στα βορειοανατολικά προάστια του Παρισιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (16/10) ο 47χρονος Γάλλος καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας, Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν, από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο δράστης ήθελε να τιμωρήσει τον εκπαιδευτικό επειδή είχε δείξει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ σε μαθητές του.