ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιντσιρλίκ»

ΗΠΑ: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιντσιρλίκ»

Η Αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον, σε συνέντευξή της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσρλίκ στην Τουρκία.

Ερωτηθείσα σχετικά εάν η ΗΠΑ εξετάζουν ενδεχόμενη μετακίνηση των αμερικανικών δυνάμεων από την βάση του Ιντσιρλίκ με αφορμή την χρήση από την Άγκυρα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 απάντησε ότι :

«Νομίζω ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι με δεδομένο ότι οι S-400 όχι απλά υπάρχουν αλλά λειτουργούν στην Τουρκία. Δεν νομίζω ότι έχουν παρθεί άλλες αποφάσεις πέρα από τις συγκεκριμένες κυρώσεις. Και κυρώσεις έχουν ήδη επιβληθεί με την απόσυρση των F-35.

Θα θέλαμε η Τουρκία να μπορεί να έχει τα F-35 και να μπορεί να είναι μέρος αυτών, αλλά δεν συνέβη και θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις. Αλλά μέχρι στιγμής αυτά έχουν αποφασιστεί και τίποτα παραπάνω».

Το θέμα απασχόλησε και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενόψει της Συνόδου των Υπουργών ‘Αμυνας της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

«Ανησυχώ για τις συνέπειες της τουρκικής απόφασης να αναπτύξει τους S-400 και έχω εκφράσει αυτές τις ανησυχίες αρκετές φορές συμπεριλμανομένων των συναντήσεων που είχα στην Άγκυρα. Αυτό είναι ένα σύστημα που δεν μπορεί να ενταχθεί στο ενοποιημένο σύστημα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ για το Ιραν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και επίσης βλεπουμε ότι οι ΗΠΑ ξεκάθαρα ανέφεραν ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και για το λόγο αυτό έχει αποκλειστεί η Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.