ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Τζόνσον: «Γενική καραντίνα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου στην Βρετανία» – Δυσαρέσκεια στο συντηρητικό εκλογικό σώμα

Μ.Τζόνσον: «Γενική καραντίνα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου στην Βρετανία» – Δυσαρέσκεια στο συντηρητικό εκλογικό σώμα

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο -με σαφή διαφοροποίηση στην πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο- Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η Βρετανία γίνεται η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά σε δεύτερο εθνικό lockdown.

Μια Βρετανία που δείχνει να «έχει αλλάξει στρατόπεδο» στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς να έχει πληγεί σε βαθμό τέτοιο που να δικαιολογείται τόσο μεγάλη στροφή.

Και είναι ερωτηματικό το πώς θα αντιμετωπιστεί η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματος και γενικότερα στο βρετανικό συντηρητικό εκλογικό σώμα αν ο Νάιτζελ Φάρατζ, κάνει πράξη την δημιουργία νέου κόμματος και πλαγιοκοπήσει τους Συντηρητικούς.

Μην ξεχνάμε ότι στις περασμένες ευρωεκλογές το κόμμα BREXIT του Ν.Φάρατζ κέρδισε το 33% των ψήφων και οι Συντηρητικοί μόλις το 14%.

Εν πάση περιπτώσει η χώρα μπαίνει και πάλι σε γενική καραντίνα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Τα καταστήματα λιανεμπορίου (πέρα από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία κτλ), η εστίαση, τα κέντρα διασκέδασης θα κλείσουν για σχεδόν ένα μήνα, κατ’αρχήν.

Η διαφορά με το πρώτο lockdown είναι ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα επιτρέπεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και οι μετακινήσεις από και προς τον χώρο εργασίας, εφόσον ο εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει από το σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.