ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ-Κίνας: Στη μαύρη λίστα της Ουάσινγκτον τέσσερις ακόμα κινέζικες εταιρείες

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ-Κίνας: Στη μαύρη λίστα της Ουάσινγκτον τέσσερις ακόμα κινέζικες εταιρείες

Στη μαύρη λίστα των κινεζικών εταιριών για τις οποίες, η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι ελέγχονται από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, προστέθηκαν η κορυφαία κινεζική εταιρία παραγωγής ημιαγωγών Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) και ο κινεζικός πετρελαϊκός κολοσσός China National Offshore Oil Corp (CNOOC}.

Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 2020.

Το υπουργείο Άμυνας συμπεριέλαβε συνολικά τέσσερις επιπλέον εταιρίες στον αναφερόμενο κατάλογο, υποδεικνύοντας ότι αυτές ανήκουν στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ή ελέγχονται απ’ αυτές.

Μεταξύ αυτών, η China Construction Technology Co Ltd και η China International Engineering Consulting Corp.

Στην εξέλιξη αυτή είχε αναφερθεί πρώτο το Reuters την Κυριακή, ενώ ο αριθμός των εταιριών που έχουν συμπεριληφθεί στην αναφερόμενη μαύρη λίστα έχει αυξηθεί στις 35.

Παρά το γεγονός ότι η κατάρτιση της λίστας σε αρχικό στάδιο δεν προκαλεί την επιβολή κυρώσεων στις εταιρίες, ένα πρόσφατο προεδρικό διάταγμα, που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, θα εμποδίζει από τα τέλη του επόμενου χρόνου τους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν μετοχές των εταιριών που έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσινγκτον, η SMIC και η CNOOC δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού των εξελίξεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.