ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Γερμανία και οι έμμεσες «απειλές» στην Βουλγαρία για να άρει το βέτο για τα Σκόπια: «Σοβαρό πολιτικό λάθος»

Η Γερμανία και οι έμμεσες «απειλές» στην Βουλγαρία για να άρει το βέτο για τα Σκόπια: «Σοβαρό πολιτικό λάθος»

Ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροθ προειδοποίησε ότι το βουλγαρικό βέτο της διαδικασίας έναρξης συνομιλιών για ένταξη στην Ένωση των Σκοπίων θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του μπλοκ, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Όπως αναφέρει η βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες», η Γερμανία ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιτύχει συμβιβασμό και να πραγματοποιήσει την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη με τα Σκόπια ως το τέλος του έτους. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν σοβαρό πολιτικό λάθος και θα απειλούσε την ασφάλεια της Ευρώπης, ανέφερε ο Ροθ.

Ο Γερμανός υπουργός για την Ευρώπη ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει σήμερα πάλι το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ στην ατζέντα και πάλι.

«Θα μιλήσουμε για τη διεύρυνση της ΕΕ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο», παραδέχθηκε ο Ροθ.

Η Βουλγαρία, όπως μεταδίδει το echedoros-a έχει εμποδίσει την έγκριση του πλαισίου διαπραγμάτευσης για τα Σκόπια, αλλά τα άλλα 26 κράτη μέλη της ΕΕ δεν συμφωνούν με τα αιτήματα της Σόφιας για άρνηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας.

Αυτή είναι η τελευταία υπουργική συνάντηση υπό τη γερμανική Προεδρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την 1η Ιανουαρίου, θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ η Πορτογαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.