ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Γερμανία για Nordstream & Τουρκία για S-400 ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Γερμανία για Nordstream & Τουρκία για S-400 ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη τον αμυντικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2021 στον οποίο περιλαμβάνονται επέκταση των κυρώσεων εναντίον του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2 και του Turkish Stream, περαιτέρω πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, απαγόρευση στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας λόγω της απόκτησης των S-400.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το νομοσχέδιο με 335-78 ψήφους και το έστειλε στη Γερουσία για ψήφιση την Τετάρτη. Πάνω από τα δύο τρίτα του Σώματος ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, επειδή το κείμενό του στερείται ρήτρας για την κατάργηση της Ενότητας 230 του Νόμου “Communications Ethics Act 1996”, η οποία προστατεύει τις τεχνολογικές εταιρείες από αγωγές για δημοσίευση, κατάργηση ή εποπτεία με άλλο τρόπο περιεχομένου που δημοσιεύεται από χρήστες, ο νόμος αυτός χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους τεχνολογικούς κολοσσούς για να λογοκρίνουν χωρίς συνέπειες τους χρήστες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βέτο του προέδρου μπορεί να παρακαμφθεί μόνο αν τα 2/3 Γερουσίας και Βουλής των Αντιπροσώπων ψηφίσουν υπέρ της παράκαμψής του, σε νέα ψηφοφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.