ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κυβέρνηση: Περιμένει κυρώσεις από την ΕΕ – Τουρκία: Αυξάνει κατά 10δις δολ. την εμπορική συμφωνία με την Ιταλία

Κυβέρνηση: Περιμένει κυρώσεις από την ΕΕ – Τουρκία: Αυξάνει κατά 10δις δολ. την εμπορική συμφωνία με την Ιταλία

Την ώρα που η Ελλάδα περιμένει κυρώσεις από την ΕΕ για την Τουρκία η Άγκυρα αναβαθμίζει τις οικονομικές της σχέσεις με την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια κοινής υπουργικής επιτροπής – που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, λόγω κορωνοϊού – η Ρουχσάρ Πεκάν, υπουργός Εμπορίου του Ερντογάν, ανέφερε ότι η Άγκυρα σκοπεύει να αυξήσει κατά 50% την τρέχουσα εμπορική συμφωνία με την Ρώμη.

Η ισχύουσα εμπορική συμφωνία είναι στα 20 δις δολάρια – και η Τουρκία σκοπεύει να την αυξήσει στα 30 δις , «όσο πιο σύντομα γίνεται», όπως είπε χαρακτηριστικά η Πεκάν, που έκανε λόγο για «στρατηγική σχέση» των δύο χωρών, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Την ιταλική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάγιο, μαζί με αρκετούς εκπροσώπους ιταλικών επιχειρήσεων.

Η υπουργός του Ερντογάν σημείωσε ότι το ισοζύγιο στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι «ισορροπημένο» – υπογραμμίζοντας ότι για την χώρα της , η Ιταλία είναι ο τρίτος εξαγωγικός προορισμός , ενώ οι Ιταλοί έχουν τρίτη θέση στις τουρκικές εισαγωγές,με 1500 ιταλικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του , ο Ντι Μάγιο μίλησε για πλήθος ευκαιριών οικονομικής συνεργασίας , που θα αναβαθμίσουν την εταιρική σχέση των δύο πλευρών – σημειώνοντας ότι η ενδυνάμωσή της είναι «εξαιρετικά σημαντική» για την ανάπτυξη των οικονομιών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.