ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γαλλία: Ακροαριστεροί ήθελαν «αντάρτικο» εναντίον του lockdown!

Γαλλία: Ακροαριστεροί ήθελαν «αντάρτικο» εναντίον του lockdown!

Εντύπωση έχει προκαλέσει η είδηση πως ακροαριστεροί στη Γαλλία που πολέμησαν με τους Κούρδους στη Συρία ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα και σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν αστικό πόλεμο(!), με πληροφορίες να αναφέρουν πως κινητοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω του lockdown.

Επτά άτομα που χαρακτηρίστηκαν ως «ακροαριστερά» κατηγορήθηκαν για τη δημιουργία «τρομοκρατικής εγκληματικής ομάδας» προκειμένου να προβούν σε βίαιες ενέργειες, ανέφεραν αρκετά γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα επίσημες πηγές. Οι εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας ζήτησαν την προδικαστική κράτηση έξι από τους υπόπτους που εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin ευχαρίστησε αργότερα την αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρηση εναντίον «αυτών των βίαιων ακροαριστερών ακτιβιστών», χωρίς να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες.

Παλαιότερες αναφορές ανέφεραν ότι συνολικά εννέα άτομα συνελήφθησαν αρχικά την Τρίτη στο Vitry-sur-Seine, έξω από το Παρίσι, στη νότια πόλη της Τουλούζης και σε μια κοινότητα που ονομάζεται Cubjac. Δύο από αυτούς απελευθερώθηκαν αργότερα χωρίς δίωξη. Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Ρεν.

Οι ύποπτοι είναι έξι άνδρες και μια γυναίκα, όλοι κοντά στα 30.

Σύμφωνα με το BFM TV, ο φερόμενος ηγέτης της ομάδας είχε περάσει 10 μήνες πολεμώντας για τις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία πριν επιστρέψει στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2018. Ο ύποπτος χαρακτηρίστηκε ως «αναρχικός» που υποστήριζε «μια ιδεολογία που υποστηρίζει την επανάσταση» και σχεδίαζε «ανταρτικές δραστηριότητες» στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία κατέσχεσε ένα φορτηγό που ανήκε σε έναν από τους υπόπτους, όπου βρήκαν εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βομβών, συμπεριλαμβανομένων επικίνδυνων χημικών ουσιών και χαλύβδινων σφαιρών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ως θραύσματα.

Κατασχέθηκαν ένα πριονισμένο όπλο, ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι και πυρομαχικά, και ορισμένες αναφορές ανέφεραν ότι βρέθηκαν επίσης όπλα κυνηγιού. Η αστυνομία ανακάλυψε επίσης προστατευτικό εξοπλισμό, όπως κράνος και ασπίδα ταραχών.

Σύμφωνα με τον Le Parisien, τουλάχιστον ένας από τους υπόπτους έχει παραδεχτεί ότι σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας, των χωροφυλακών ή των στρατιωτών. Το AFP, εν τω μεταξύ, ανέφερε μια πηγή λέγοντας ότι δεν επιβεβαιώθηκε ακόμη από τους ανακριτές ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να στοχεύσουν αστυνομικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.