ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το αυστηρό lockdown στη Γερμανία – Τι κλείνει και τι μένει ανοιχτό

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το αυστηρό lockdown στη Γερμανία – Τι κλείνει και τι μένει ανοιχτό

Από σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου μέχρι τουλάχιστον και τις 10 Ιανουαρίου, τίθεται σε ισχύ το γενικό, αυστηρό lockdown σε όλη την Γερμανία.

Μάλιστα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε για δύο «πολύ σκληρούς» μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα λιανικής, τα οποία ήταν μέχρι τώρα ανοιχτά, αναστέλλουν την λειτουργία τους, με εξαίρεση όσα πωλούν «απολύτως απαραίτητα» είδη: φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, σημεία πώλησης εφημερίδων και παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, καταστήματα ειδών διατροφής και φροντίδας ζώων, καθώς και καταστήματα με εποχικά είδη.

Από σήμερα κλείνουν επίσης κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, στούντιο τατουάζ, ενώ κλειστές παραμένουν ούτως ή άλλως από τις αρχές Νοεμβρίου οι επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες λειτουργούν μόνο για να παραδίδουν φαγητό σε πακέτο, οι χώροι θεάματος, πολιτισμού και αθλητισμού. Σε λειτουργία παραμένουν ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα εργο- λόγο- και φυσιοθεραπείας και ποδολογίας.

Από σήμερα απαγορεύεται ακόμη η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο, μέτρο που αυτή την εποχή αφορά κυρίως το ζεστό κρασί που διατίθεται στις παραδοσιακές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν κάποιες αγορές που επέλεξαν να λειτουργήσουν με σύστημα «drive-through».

Τα σχολεία, τα οποία κανονικά θα έκλειναν την 21η ή την 23η Δεκεμβρίου, κλείνουν κι αυτά ήδη από σήμερα, με την έκκληση της πολιτείας οι μαθητές να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι πριν συναντήσουν συγγενείς ή φίλους κατά την διάρκεια των εορτών. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις, επιτρέπεται ωστόσο να συναντηθούν έως και πέντε πρόσωπα, χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 14 ετών. Η σχεδιαζόμενη χαλάρωση των περιορισμών για την περίοδο 23η Δεκεμβρίου – 2η Ιανουαρίου έχει ασφαλώς ακυρωθεί.

Οι πολιτικές και υγειονομικές αρχές απευθύνουν ακόμη έκκληση να μην πραγματοποιηθούν «μη απαραίτητα» ταξίδια, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, ενώ όποιος επιστρέφει από το εξωτερικό, θα πρέπει να μείνει σε δεκαήμερη προληπτική καραντίνα ή πενθήμερη, εφόσον υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό.

​Παρά τις αυστηρές παραινέσεις πάντως, ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μονάχου, αναμένονται περίπου 200.000 επιβάτες την περίοδο μεταξύ 18ης Δεκεμβρίου και 10ης Ιανουαρίου, με προορισμούς κυρίως τη νότια Γερμανία, αλλά και χώρες του εξωτερικού. Βέβαια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, το αεροδρόμιο αυτό εξυπηρετούσε περίπου 120.000 επιβάτες την ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκκλησίες θα μπορούν κατά τις ημέρες των εορτών να λειτουργήσουν, μόνο ωστόσο στον βαθμό που είναι εφικτό να τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πιστών, και πάντα με την χρήση προστατευτικής μάσκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.