ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ν.Τραμπ κατά Ρεπουμπλικανών που δεν τον στηρίζουν: «Ξέχασαν ότι τους επέλεξα για αξιώματα»

Ν.Τραμπ κατά Ρεπουμπλικανών που δεν τον στηρίζουν: «Ξέχασαν ότι τους επέλεξα για αξιώματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα νέα ομοβροντία εναντίον στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, χαρακτηρίζοντάς τους “αξιοθρήνητους” την στιγμή που πλησιάζουν οι κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη δύο γερουσιαστών στην Τζόρτζια, με αφορμή το βέτο για τον αμυντικό προϋπολογισμό.

Από το Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ενόχλησή του ενώ φαρμακερές ήταν και οι αναρτήσεις στο Twitter. Ο λόγος της οργής του: η πιθανότητα να παρακάμψει το Κογκρέσο το προεδρικό βέτο που έθεσε στον αμυντικό προϋπολογισμό, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε το αξίωμά του με την συμμαχία Ρεπουμπλικανών.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τάχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (322-87) χθες Δευτέρα υπέρ της απόρριψης του βέτο που άσκησε ο Τραμπ στο σχέδιο νόμου που προβλέπει αμυντικές δαπάνες ύψους 740,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά του προέδρου στράφηκαν περίπου 100 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές.

Η Γερουσία, που είχε εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία τον αμυντικό προϋπολογισμό, ενδέχεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βουλής. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε ότι η νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

“Η αδύναμη και κουρασμένη ρεπουμπλικανική ηγεσία θα επιτρέψει να εγκριθεί ο κακός νόμος για την άμυνα”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. “Η διεύθυνση του Ρεπουμπλικανού Κόμματος επιλέγει τον δρόμο της ελάχιστης αντίστασης. Οι ηγέτες μας (όχι εγώ, ασφαλώς!) είναι αξιοθρήνητοι. Το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να χάνουν”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος, που παραμένει πολύ δημοφιλής στους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους, σε αναρτήσεις του και προς το κόμμα αναφέρθηκε: “Υστερόγραφο. Εξέλεξα πολλούς γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Νομίζω ότι το ξέχασαν!”.

Οι δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Ντέιβιντ Περντιού και η Κέλι Λέφλερ διεκδικούν την επανεκλογή τους στις 5 Ιανουαρίου, στις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν στη Φλόριντα και θεωρούνται κρίσιμης σημασίας.

Αυτές οι δύο έδρες θα κρίνουν τις ισορροπίες κατά τη διάρκεια της θητείας του Τζο Μπάιντεν. Αν τις κερδίσουν οι Δημοκρατικοί (ο Ράφαελ Γουόρνοκ και ο Τζον Όσοφ), τότε το Δημοκρατικό Κόμμα θα ανακτήσει τον έλεγχο της Γερουσίας δίνοντας στον Μπάιντεν τη δυνατότητα να εφαρμόσει την πολιτική που επιθυμεί χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να διαπραγματεύεται με την αντιπολίτευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.