Ο Ν.Τραμπ αλλάζει τα σχέδια λίγο πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν: Θα μιλήσει σε αεροπορική βάση

Ο Ν.Τραμπ αλλάζει τα σχέδια λίγο πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν: Θα μιλήσει σε αεροπορική βάση

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πάρει αναχωρήσει απλά με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και θα φύγει όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί αλλά θα πραγματοποιήσει και εκδήλωση (στην οποία θα υπάρχει και ομιλία) στην αεροπορική βάση Άντριους περιστοιχισμένος από στρατιωτικό προσωπικό.

https://www.vimeo.com/500890211

Όλα αυτά ενώ ο Αμερικανός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε με επιστολή του από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να μην επέμβουν για να ανατρέψουν τον Τ.Μπάιντεν σε μία πρωτοφανή κίνηση στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και του συνάθροισης δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να καταφεύγει στη βία, την ανταρσία και την εξέγερση.

Ως μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να ενσωματώνουμε τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους. Υποστηρίζουμε και υπερασπίζουμε το Σύνταγμα.

Οποιαδήποτε πράξη που έχει στόχο τη διατάραξη της Συνταγματικής διαδικασίας δεν είναι μόνο ενάντια στις παραδόσεις, τις αξίες και τον όρκο μας. Είναι ενάντια στο νόμο.

Στις 20 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχοντας επιβεβαιωθεί από τις Πολιτείες και τα δικαστήρια, και έχοντας επικυρωθεί από το Κογκρέσο, ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν θα ορκιστεί και θα γίνει ο 46ος Επικεφαλής μας».

Για να φτάσει ο Αμερικανός ΓΕΕΘΑ Μαρκ Μίλεϋ να προειδοποιεί το προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι «Οποιαδήποτε πράξη που έχει στόχο τη διατάραξη της Συνταγματικής διαδικασίας είναι ενάντια στο νόμο» γίνεται αντιληπτή η οργή μεταξύ του μόνιμου προσωπικού των ΕΔ για τη νοθεία στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο η σταθερά ασκούσα αντιπολίτευση Ν.Πελόζι υπέβαλλε αίτημα σε απόστρατο στρατηγό να εξετάσει αν είναι ασφαλές το Καπιτώλιο για την ημέρα ορκωμοσίας του Τ.Μπάιντεν.

Το ταξίδι θα γίνει το πρωί, ενώ η ορκωμοσία Μπάιντεν, για να αναδειχθεί 46ος πρόεδρος της Αμερικής, θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδια ημέρας.

Ο Τραμπ, που έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να μην παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, σύμφωνα με την πηγή.

Κατόπιν, θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο, είπε η πηγή στο Reuters.

Ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για να ταξιδέψει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, καθώς δεν θα έχει αλλάξει μέχρι εκείνη την ώρα η αμερικανική προεδρία.

Εάν, ωστόσο, ο Τραμπ ταξίδευε μετά την ορκωμοσία, θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Μπάιντεν για να χρησιμοποιήσει το Air Force One.

Η Πελόζι ανέθεσε σε έναν απόστρατο αντιστράτηγο να εξετάσει την ασφάλεια του Καπιτωλίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πελόζι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από έναν απόστρατο αντιστράτηγο να διενεργήσει μια έρευνα για την ασφάλεια του Καπιτωλίου. “Για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, πρέπει τώρα να εξετάσουμε σχολαστικά την ασφάλεια του Καπιτωλίου”, εξήγησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.