Ξεκάθαρος ο Β.Πούτιν για το ανάκτορο που «ανακάλυψε» ο Α.Ναβάλνι: «Δεν ανήκει ούτε σε μένα ούτε στην οικογένεια μου»!

Ξεκάθαρος ο Β.Πούτιν για το ανάκτορο που «ανακάλυψε» ο Α.Ναβάλνι: «Δεν ανήκει ούτε σε μένα ούτε στην οικογένεια μου»!

Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος στις κατηγορίες του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος «ανακάλυψε» ένα πολυτελές ανάκτορο, το οποίο υποστήριζε πως ανήκει στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι παρουσίασε πρόσφατα με τη μορφή ταινίας που αναρτήθηκε στο YouTube, ένα πολυτελές ανάκτορο, που έχει ανεγερθεί στην τοποθεσία Γκελεντζίκ (περιοχή Κρασνοντάρ) και, ως προς την έκταση του, ισοδυναμεί με 39 πριγκιπάτα του Μονακό και υποστήριξε πως ανήκει στον Πούτιν.

«Δεν είδα αυτή την ταινία απλά επειδή δεν είχα ελεύθερο χρόνο, αλλά είδα κάποια αποσπάσματα που επέλεξαν οι σύμβουλοι μου», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε με φοιτητές ΑΕΙ, και προσέθεσε: «Τίποτα απ’ όσα αναφέρονται σ’ αυτή την ταινία ως δική μου ιδιοκτησία, δεν ανήκει σε μένα ούτε στους συγγενείς μου και ποτέ δεν ανήκε. Ποτέ!».

Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι με τις φήμες για το «ανάκτορό» του στο Γκελεντζίκ προσπάθησαν να κάνουν «πλύση εγκεφάλου» στους Ρώσους. «Αυτά τα στοιχεία κυκλοφορούν εδώ και 10 χρόνια. Και τώρα θεωρώντας ότι είναι κατάλληλη η περίσταση, τα συναρμολόγησαν και αποφάσισαν με όλα αυτά τα υλικά να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν επέστησε στους φοιτητές την προσοχή ότι για οποιαδήποτε παρόμοια ακίνητη περιουσία πρέπει να υπάρχουν κάποια έγγραφα, στοιχεία για μεταφορές χρημάτων, «έστω κάποια συμβόλαια στον συμβολαιογράφο, πρέπει να έχουν μείνει κάποια ίχνη, στα συμβολαιογραφικά βιβλία, σε ηλεκτρονική μορφή».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι και η ομάδα του από το Ίδρυμα Αγώνα κατά της Διαφθοράς, του οποίου ηγείται και το οποίο έχει καταχωριστεί στο μητρώο των “πρακτόρων ξένης χώρας”, αφότου επέτρεψε στη Ρωσία την προηγούμενη εβδομάδα (17 Ιανουαρίου), ανάρτησαν στις 19 Ιανουαρίου στο You Tube ένα βίντεο διάρκειας περίπου δύο ωρών, με τίτλο «το ανάκτορο του Πούτιν», το οποίο μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 86 εκατομμύρια θεάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.vimeo.com/500876670

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.