Δημοσκοπική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από την εταιρία Swg, για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού La7 δείχνει την ιταλική δεξιά να “καλπάζει”.

Στην πρόθεση ψήφου, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, με ποσοστό 23,5%. Το σκληρό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας επιλέγει το 16,3% των ερωτηθέντων, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «σταματά» στο 6,3% .

Σε ότι αφορά τους εταίρους του Τζουζέπε Κόντε, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα πείθει το 19,3% του στατιστικού δείγματος, ενώ τα Πέντε Αστέρια δεν ξεπερνούν το 15,7%. Η δε Ιταλική Αριστερά βρίσκεται στο 3,8%.

Παράλληλα, όμως, μεγάλη μερίδα των Ιταλών τάσσεται υπέρ του να παραμείνει ο Τζουζέπε Κόντε στην πρωθυπουργία. Το 46% του δείγματος θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορούσε να συνεχίσει την πορεία της, έστω και αν στην Γερουσία δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.

Το 10% απαντά ότι καλό θα είναι, ο Ιταλός πρωθυπουργός να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, με πιο εύρωστη κοινοβουλευτική υποστήριξη, ενώ το 23% ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Μόνο το 9%, τέλος, υποδεικνύει ως λύση την σύσταση κυβέρνησης με νέο πρωθυπουργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!