«Χαστούκι» Οξφόρδης σε κυβέρνηση: «Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το όνομά μας – Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία»

«Χαστούκι» Οξφόρδης σε κυβέρνηση: «Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το όνομά μας – Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία»

Σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένα από τα ιστορικότερα και καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, καθώς η ελληνική κυβέρνηση και στελέχη της ΝΔ για να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το χρησιμοποιούν συνεχώς στα ΜΜΕ ως παράδειγμα χρήσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ αυτό δεν ισχύει!

Συγκεκριμένα η ένωση διδασκόντων του πανεπιστημίου θεωρώντας πως η ελληνική κυβέρνηση το δυσφημεί διεθνώς με την επικοινωνιακή πολιτική της, ανακοίνωσε πως δεν διαθέτει πανεπιστημιακή αστυνομία και στη συνέχεια εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Oxford UCU σημειώνει πως το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη και ότι η ασφάλεια στους χώρους του πανεπιστημίου παρέχεται από προσωπικό του ίδιου του πανεπιστημίου.

Η Oxford UCU θεωρεί πως η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να συσταθεί μια ειδική αστυνομική δύναμη για τα ελληνικά πανεπιστήμια, προφανώς χωρίς ευρεία διαβούλευση ή επαρκή εξέταση εναλλακτικών, είναι ανησυχητική και δεν ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες πρακτικές.

Η Oxford UCU σημειώνει την αλληλεγγύη της στους Έλληνες συναδέλφους, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται σε μια τέτοια ειδική πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη, που είναι απίθανο πως θα ανταποκριθεί στα πιο άμεσα προβλήματα των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως είναι η χρόνια υποχρηματοδότηση (ανάμεσά τους και στην παροχή ασφάλειας) και οι περικοπές προσωπικού».

https://twitter.com/OxfordUCU/status/1354169188718415874?s=20

Η κυβέρνηση για να εφαρμόσει την προεκλογική της δέσμευση για το τέλος της ανομίας των ακροαριστερών στα πανεπιστήμια, αντί της διάλυσης των πυρήνων τους μέσω αξιοποίησης των άφθονων πληροφοριών που διαθέτουν ασφάλεια και αντιτρομοκρατική επέλεξε την σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, για την οποία φυσικά θα γίνουν… 1000 νέοι διορισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο θα κριθεί στην πράξη , αλλά αυτό που μπορεί να κριθεί από τώρα είναι η καταστροφική επικοινωνιακή της πολιτική, η οποία κάνει την Ελλάδα να φαίνεται σαν τριτοκοσμική μετααποικιακή αφρικανική χώρα που προσπαθεί να αντιγράψει με κωμικό τρόπο θεσμούς της δύσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.