Μαριν Λε Πεν: «Διεξάγω πόλεμο κατά του εξτρεμιστικού Ισλάμ- Απαιτείται κινητοποίηση κατά των ακραίων αυτών στοιχειών»

Μαριν Λε Πεν: «Διεξάγω πόλεμο κατά του εξτρεμιστικού Ισλάμ- Απαιτείται κινητοποίηση κατά των ακραίων αυτών  στοιχειών»

Ευθεία επίθεση κατά των εξτρεμιστών μουσουλμάνων εξαπέλυσε η πρόεδρος του γαλλικού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» Μαρίν Λε Πεν σε τηλεοπτική συζήτηση.

Η Γαλλίδα πολιτικός, δήλωσε ότι τζαμιά πρέπει να είναι όλα νόμιμα και να ελέγχονται από τις γαλλικές αρχές για την είσοδο ακραίων ισλαμικών στοιχείων, ενώ ζήτησε να απαγορευθεί η χρήση της μαντίλας σε όλους τους δημόσιους χώρους στην Γαλλία.

Συμμετέχοντας στην εκπομπή “Vous avez la parole”, η ίδια τόνισε τα εξής:

«Διεξάγω πόλεμο εναντίον όλων των ακραίων μορφών του Ισλάμ, της πρακτικής του και της εξάπλωσής του. Θέλω να απαγορεύσω το ακραίο Ισλάμ σε όλες τις πτυχές του. Όλα τα μέσα στο κράτος πρέπει να κινητοποιηθούν και να επιτεθούν σε όλα αυτά τα ακραία ισλαμικά στοιχεία», κατέληξε η ίδια.

Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση Μακρόν ότι δεν αντιμετωπίζει κατά μέτωπο το εξτρεμιστικό Ισλάμ, περιορίζοντας αντίθετα τις θρησκευτικές ελευθερίες για όλους.

«Περιορίζετε τις ελευθερίες όλων προσπαθώντας να τροποποιήσετε τις ελευθερίες λίγων Ισλαμιστών», είπε, αναφερόμενη ειδικά στα μέτρα για τις θρησκευτικές οργανώσεις και την κατ’ οίκον εκπαίδευση” δήλωσε.

Το ντιμπέιτ της Λεπέν με τον Νταρμανέν, που προβλήθηκε από το κρατικό δίκτυο France 2, έγινε σε μια περίοδο που η Γαλλική Εθνοσυνέλευση μελετά νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του μουσουλμανικού εξτρεμισμού στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Ουσιαστικά η Λεπέν δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα ξεκινήσει “πόλεμο” με τους Τζιχαντιστές και την Τουρκία που τους σπονσονάρουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.