ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε επαφές με Σαλβίνι και Κατζίνσκι για τη δημιουργία νέας πολιτικής ομάδας στην ΕΕ το κόμμα του Β.Όρμπαν

Σε επαφές με Σαλβίνι και Κατζίνσκι για τη δημιουργία νέας πολιτικής ομάδας στην ΕΕ το κόμμα του Β.Όρμπαν

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, μιλώντας σήμερα στον κρατικό ραδιοσταθμό τόνισε πως το κυβερνών ουγγρικό κόμμα Fidesz διεξάγει συνομιλίες με πολιτικές δυνάμεις για τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την Τετάρτη, το κόμμα του Ορμπάν, το Fidesz, αποχώρησε από τη κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού αυτή η τελευταία έκανε κινήσεις για την αναστολή της συμμετοχής του Fidesz στο πλαίσιο μιας διελκυστίνδας για τις δημοκρατικές επιδόσεις του Ορμπάν.

Ο Ορμπάν δήλωσε πως μετά την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπήρξαν συνομιλίες με πολιτικούς συμμάχους στην Πολωνία, χωρίς να κατονομάσει το κόμμα.

Την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν επιβεβαίωσε ότι είχε συνομιλήσει με Πολωνούς και Ιταλούς ευρωβουλευτές σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας κομμάτων του ΕΚ.

Όσον αφορά τις αξίες, ο Ορμπάν είπε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις χριστιανικές παραδόσεις, την εθνική κυριαρχία και τη σημασία της εθνικότητας στην Ευρώπη. Πιστεύει ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να επιτρέπονται και ότι η ήπειρος δεν πρέπει να είναι ένας τόπος πολυπολιτισμικότητας.

Την ίδια στιγμή, ο Matteo Salvini, αρχηγός του Lega Nord, δήλωσε ότι έχει συνομιλήσει με εκπροσώπους της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και άλλων χωρών, λέγοντας ότι “εργάζονται για να δημιουργήσουν κάτι νέο, επειδή ένα συγκεκριμένο είδος Ευρώπης, με ξεπερασμένη νοοτροπία, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στις ανάγκες του 2021”.

Το Fidesz είχε συνομιλίες με τον Ιταλό Σαλβίνι και επίσης με την Τζόρτζια Μελόνι, την επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, ενός εθνικο-συντηρητικού κόμματος, δήλωσε. «Δεν είναι ανάγκη να βιαστούμε», δήλωσε ο Ορμπάν κατά την εβδομαδιαία συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοσταθμό.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο στόχος είναι να υπάρξει ένα πολιτικό σπίτι για το Fidesz και για παρόμοιες δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν θέλουν την παράνομη μετανάστευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.