ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Μπόρις Τζόνσον: Προτείνει πιστοποιητικά εμβολιασμού μόνο όταν όλοι οι Βρετανοί θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο

Μπόρις Τζόνσον: Προτείνει πιστοποιητικά εμβολιασμού μόνο όταν όλοι οι Βρετανοί θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, μετά τον σάλο, παραδέχθηκε ότι τα πιστοποιητικά θα μπορούσαν να παίξουν κάποιο ρόλο, αλλά μόνο αφότου όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένει τα αποτελέσματα μια μελέτης για τα πιστοποιητικά μέχρι τις 12 Απριλίου. Τα όποια μέτρα ληφθούν, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, καθώς κάποιοι πολίτες δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους. Πέραν αυτού, υπάρχουν ηθικά ζητήματα που τίθενται.

Ιδιοκτήτες των παμπ αντέδρασαν στα σχέδια για διαβατήρια εμβολιασμών σε παμπ, καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξουν προβλήματα με την ταυτοποίησή τους. Ο Τζόνσον είπε χθες στους βουλευτές ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να εξουσιοδοτηθούν και να επιβάλλουν αυστηρές προϋποθέσεις εισόδου για τους πελάτες.

«Προφανώς εξετάζουμε όλα τα θέματα που τίθενται με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού» είπε σήμερα στο Sky News ο Μπόρις Τζόνσον, υπενθυμίζοντας ότι στις αεροπορικές μεταφορές, πολλές χώρες σκέφτονται να τα χρησιμοποιήσουν. Πάντως η Βρετανία δεν έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρες αποφάσεις, ενώ δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμό για άνοιγμα των εξωτερικών χώρων των παμπ στις 12 Απριλίου.

Πάντως οι επιχειρηματίες διαμηνύουν ότι είναι παράλογη η καθιέρωση του πιστοποιητικού για τις παμπ, και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ζητήσουν αποδείξεις για εμβολιασμό ή για ανοσία από τους πελάτες τους.

Την ίδια ώρα κυβερνητική πηγή δήλωσε στους Times ότι οι παμπ θα μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να τηρήσουν πλήρως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ή να χρησιμοποιήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και να λειτουργήσουν κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.