ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Μέρκελ: «Να κρατήσουμε ανοιχτά τα κανάλια μας με τη Ρωσία»

Α.Μέρκελ: «Να κρατήσουμε ανοιχτά τα κανάλια μας με τη Ρωσία»

Στην ανάγκη που υπάρχει στο να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι διαλόγου με τη Μόσχα, παρά τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και χωρών της Δύσης, αναφέρθηκε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει να διατηρήσουμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας και φυσικά, χαίρομαι που διατηρούμε την Ουκρανία ως χώρα διέλευσης για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε η κα Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πριν από μερικά 24ωρα, η κα Μέρκελ σε επικοινωνία με τον Βλ. Πούτιν μίλησε για αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε πως η Μόσχα είναι ελεύθερη κατά την κρίση της να μετακινεί τμήματα των ενόπλων δυνάμεων στην επικράτειά της.
Μάλιστα, ο κ. Πούτιν επέστησε την προσοχή της Γερμανίδας ομολόγου στις προκλητικές ενέργειες του Κιέβου, οι οποίες πρόσφατα κλιμάκωσαν την ένταση στη γραμμή επαφής.

«Το έχουμε πει επανειλημμένα. Πρώτον, σίγουρα έχουμε το δικαίωμα να μετακινήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, οποιαδήποτε μονάδα των ενόπλων δυνάμεών μας στη ρωσική επικράτεια κατά τη διακριτική μας ευχέρεια» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε δε πως η Ρωσία δεν είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει ακριβείς παραμέτρους σχετικά με τα στρατεύματά της καθώς βρίσκονται στο έδαφός της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.