Ρώσος ΥΠΕΞ: «Θέμα εβδομάδων η έγκριση του Sputnik V από τον ΠΟΥ»

Ρώσος ΥΠΕΞ: «Θέμα εβδομάδων η έγκριση του Sputnik V από τον ΠΟΥ»

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν, μετά τη συνάντησή του με τον διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ, τόνισε πως εντός μερικών εβδομάδων ενδέχεται να εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

«Συζητήσαμε την πιθανότητα τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των δύο αποστολών, εκ των οποίων η μία είναι ήδη στη Ρωσία και η δεύτερη φτάνει εντός Μαΐου. Οπότε, αν όλα γίνουν γρήγορα, πιστεύω πως μπορούμε να μιλάμε για εβδομάδες κι όχι μήνες» ανέφερε ο Βερσίνιν.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, το Sputnik V θα εξασφαλίσει την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ, όταν οι Ρώσοι ειδικοί προσφέρουν τα απαραίτητα στοιχεία και ανταλλάξουν απόψεις με τους απεσταλμένους του διεθνούς οργανισμού.

«Οπωσδήποτε αυτό θα είναι μια σοβαρή επιβεβαίωση ορθότητας, καταλληλότητας και αποτελεσματικότητας του εμβολίου μας. Γνωρίζετε ήδη πως έχουμε υπογράψει συμφωνίες με πάνω από 60 χώρες και συμβόλαια για εντόπια παραγωγή του εμβολίου μας με δεκάδες άλλες. Θεωρώ πως μετά την προδιαγραφή από τον ΠΟΥ, η παγκόσμια ζήτηση για το εμβόλιό μας θα είναι αρκετά σημαντική» πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωσε πως η παραγωγή Sputnik θα φτάσει τις δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εντός μόλις ενός μήνα.

Υπενθυμίζεται πως το Sputnik, το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε κατά του κορωνοϊού, έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε εξήντα χώρες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την ανάλυση από δοκιμές που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «The Lancet», η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φτάνει το 91,6%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.