Βίντεο-Σοκ: Ασκέρια από Αφγανιστάν-Πακιστάν-Μπαγκλαντές διασχίζουν τα ιρανοτουρκικά σύνορα με κατεύθυνση… την Ελλάδα

Βίντεο-Σοκ: Ασκέρια από Αφγανιστάν-Πακιστάν-Μπαγκλαντές διασχίζουν τα ιρανοτουρκικά σύνορα με κατεύθυνση… την Ελλάδα

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο, το οποίο δείχνει την ανεμπόδιστη διέλευση των ιρανοτουρκικών συνόρων από παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μαγκλαντές.

Ένα ολόκληρο ασκέρι από τις παραπάνω χώρες περνάει τα αφύλακτα στην κυριολεξία σύνορα της Τουρκίας με κατεύθυνση τον… ευρωπαϊκό παράδεισο. Στόχος, το πέρασμα διά θαλάσσης στην ελληνική επικράτεια ή και η διάσχιση του Έβρου.


Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε αρχικά στο Twitter ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε Τούρκους πολίτες, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι καταστρέφει την Τουρκία, ανοίγοντας τα σύνορα σε αυτούς τους πληθυσμούς. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το σχέδιο εποικισμού της Ευρώπης με μουσουλμανικούς πληθυσμούς έχει «βαλτώσει» και ότι οι περισσότεροι που μπαίνουν στην Τουρκία μένουν εκεί, αλλοιώνοντας δημογραφικά τη χώρα και βυθίζοντάς την στην ανομία και την τρομοκρατία.

Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι, ότι ενώ η στρατηγική του Τούρκου Προέδρου έχει θρησκευτικό πρόσημο και αποσκοπεί στην ανάληψη εκ μέρους της Τουρκίας των ινίων του μουσουλμανικού κόσμου, στο κεμαλικό στρατόπεδο έχουν τελείως διαφορετική αντίληψη για τη γεωπολιτική θέση της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες αυτές πρέπει να θορυβούν την ελληνική κυβέρνηση, καθώς με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η διέλευση αυτών των πληθυσμών προς τα ελληνικά νησιά καθίσταται πολύ ευκολότερη. Θυμίζουμε ότι τις περασμένες ημέρες μία θαλαμηγός με επιβαίνοντες 182 παράνομους μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων έπασχαν από COVID-19 έδεσε στην Καλαμάτα, αφού πρώτα είχε διασχίσει το Αιγαίο ανενόχλητη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.