100 ημέρες μετά την εκλογή του ο Τ.Μπάιντεν «γράφει» την πρώτη απώλεια – Παραιτείται η Τζεν Ψάκι

100 ημέρες μετά την εκλογή του ο Τ.Μπάιντεν «γράφει» την πρώτη απώλεια – Παραιτείται η Τζεν Ψάκι

Την παραίτησή της από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου σχεδιάζει η ομογενής Τζεν Ψάκι, μέσα στον επόμενο χρόνο, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες.

«Κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση σε ένα χρόνο από τώρα», δήλωσε η 41χρονη εκπρόσωπος του Μπάιντεν σε συνέντευξή της στον πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ.

Η κ. Ψάκη εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής της, είπε ότι αγαπά τη δουλειά της και ότι δεν προχωρά σε ανακοίνωση καθώς η παραίτηση δεν προκύπτει ύστερα από κάποιο λάθος.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι πάντα σχεδίαζε να αφήσει τη θέση μετά από ένα χρόνο, ενώ από την αρχή είχε ενημερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την πρόθεσή της αυτή.

Η Τζεν Ψάκι, γεννημένη στο Κονέκτικαν των ΗΠΑ, κατάγγεται από την Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη και εκτός από ελληνικές, έχει και ιρλανδικές και πολωνικές ρίζες.

Στο ντεμπούτο της η Τζεν Ψάκι έδωσε έναν αέρα από τις… παλιές καλές ημέρες, όταν και οι εκπρόσωποι Τύπου δεν στοχοποιούσαν τους δημοσιογράφους.

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου έχει εργαστεί στο παρελθόν ως διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, καθιστώντας την έναν από τους πιο έμπειρους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτή τη θέση.

Διαχρονικά, η 41χρονη απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Ομπάμα, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τις γνώσεις, την εμπειρία, ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και στον Λευκό Οίκο.

Πέρα από τη δραστηριότητά της στον χώρο της πολιτικής, η Ψάκι εργάστηκε στο παρελθόν και ως αναλύτρια για το CNN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.