ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γερμανία – εκλογές: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Ο.Σολτς για υποψήφιος καγκελάριος του SPD

Γερμανία – εκλογές: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Ο.Σολτς για υποψήφιος καγκελάριος του SPD

Ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα πως υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), θα είναι ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Με ποσοστό 96,2% και ψήφους 513 υπέρ, 20 κατά και 12 αποχές, ο κ. Σολτς ορίστηκε σήμερα και επισήμως ως ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε κυρίως διαδικτυακά. Η υποψηφιότητά του είχε προταθεί ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο, από την ηγεσία του κόμματος.

Στην ομιλία του, ο Όλαφ Σολτς επικαλέστηκε κατ’ επανάληψη την κυβερνητική εμπειρία του, σε μια έμμεση αντιδιαστολή προς την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία δεν διαθέτει αντίστοιχη πείρα, ενώ υποσχέθηκε μεταξύ άλλων κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2045 και κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του, τόνισε ότι μια ακόμη κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα αποτελέσει κίνδυνο για την ευημερία και τις θέσεις εργασίας των Γερμανών, υπενθύμισε τα πρόσφατα σκάνδαλα με εμπλοκή στελεχών των συντηρητικών κομμάτων και επισήμανε ότι το δικό του σχέδιο είναι προσανατολισμένο στο μέλλον και σε μια «κοινωνία σεβασμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.