Ο Τ.Μπάιντεν απειλεί τους πολίτες: «Θα φοράτε μάσκα μέχρι να εμβολιαστείτε»!

Ο Τ.Μπάιντεν απειλεί τους πολίτες: «Θα φοράτε μάσκα μέχρι να εμβολιαστείτε»!

Απειλές προς τους πολίτες από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έγραψε στο Twitter πως θα φοράμε μάσκα… μέχρι να εμβολιαστούμε!

«Ο κανόνας είναι τώρα απλός: Εμβολιαστείτε ή θα φοράτε μάσκα μέχρι να το κάνετε. Η απόφαση είναι δική σας», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος με αφορμή την σύσταση του CDC πως οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις θα μπορούν να κυκλοφορούν πλέον χωρίς να φορούν μάσκα.

«Εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, τότε δεν θα χρειαστεί να φοράτε τη μάσκα σε εξωτερικό χώρο», είπα χαρακτηριστικά και ο Φάουτσι.

Μάλιστα χθες ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε δίχως μάσκα υποστηρίζοντας πως «είναι μία μέρα ορόσημο».

Μένει να δούμε εάν και στην Ελλάδα θα προχωρήσουν σε παρόμοιες συστάσεις.

Στις νέες οδηγίες του το CDC συστήνει τα εξής:

– Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικές κατοικίες, σε μικρές ομάδες χωρίς μάσκες ή αποστάσεις. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτι με μη εμβολιασμένους από ένα μόνο νοικοκυριό, επίσης χωρίς μάσκες ή αποστάσεις.

– Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να υποβληθούν σε τεστ, εάν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αρκεί να μην εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης. Εάν εμφανίσουν συμπτώματα, πρέπει να απομονωθούν, να εξεταστούν και να μιλήσουν με το γιατρό τους.

– Στους δημόσιους χώρους οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να διατηρούν τις αποστάσεις όπως και τις οδηγίες προφύλαξης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν μεγάλες και μεσαίες συγκεντρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.