ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι «Πράσινοι» της Γερμανίας δεν θέλουν αναφορά της λέξης Γερμανίας: «Παγκοσμιοποιημένος ο κόσμος»

Οι «Πράσινοι» της Γερμανίας δεν θέλουν αναφορά της λέξης Γερμανίας: «Παγκοσμιοποιημένος ο κόσμος»

300 εκπρόσωποι του γερμανικού πράσινου κόμματος φαίνεται πως δεν αγαπούν και τόσο την χώρα τους, δίνοντας το σύνθημα «αποεθνικοποίησης» και περάσματος στην εποχή του διεθνισμού σε όλον τον πλανήτη.

Ζητούν να αποσυρθεί η λέξη «Γερμανία» από το ίδιο τους το μανιφέστο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η έγκριτη εφημερίδα «Die Zeit», o τίτλος του μανιφέστου του κόμματος για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι ο εξής: «Γερμανία. Όλα είναι εδώ μέσα».

Ο συγκεκριμένος τίτλος έχει προκαλέσει διαμάχη μεταξύ εκατοντάδων μελών του κόμματος, τα οποία θέλουν να διαγραφεί εντελώς η λέξη, μέσω αμέτρητων τροπολογιών που έχουν κατατεθεί.

«Η πράσινη πολιτική πρέπει να βασίζεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Και όχι στην Γερμανία », αναφέρουν χαρακτηριστικά σε πρότασή τους.

Η επόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, οπότε η Άνγκελα Μέρκελ θα παραδώσει έπειτα από 16 χρόνια την σκυτάλη της εξουσίας, ενδέχεται να προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων, όπως το θέλει η γερμανική πολιτική εθιμική τάξη για τον πρώτο σε δύναμη σχηματισμό.

Αυτό σημαίνει πως η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη ενδέχεται να έχει στο τιμόνι της ένα κόμμα με τέτοιες απόψεις, σηματοδοτώντας πολιτικοιδεολογικό ντόμινο σε όλη την Ένωση.

Ο πολιτικός των χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γκόρντον Χόφμαν δήλωσε ότι ένα κόμμα που προφανώς απεχθάνεται τη χώρα του σε τέτοιο βαθμό δεν πρέπει να είναι σε θέση να την κυβερνήσει.

«Αν οι Πράσινοι ντρέπονται τόσο πολύ για τη Γερμανία, γιατί θέλουν να κυβερνήσουν τη Γερμανία;», αναρωτήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φιλελεύθερο FDP ανέφερε από την πλευρά του: «Οι Πράσινοι είναι εναντίον της Γερμανίας, αλλά θέλουν να εκλεγούν και να κυβερνήσουν εδώ!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.