ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι έτοιμο να εξηγήσει στη Ρωσία τις μετατροπές όπλων στο πλαίσιο της New START

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι έτοιμο να εξηγήσει στη Ρωσία τις μετατροπές όπλων στο πλαίσιο της New START

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι διατεθειμένο να εξηγήσει στη Ρωσία ότι οι διαδικασίες μετατροπής της Ουάσινγκτον συμμορφώνονται με τη συνθήκη New START, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του την Τετάρτη (26/05).

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Sputnik: «Οι ΗΠΑ έχουν εξηγήσει πολλές φορές γιατί οι διαδικασίες μετατροπής των ΗΠΑ συμμορφώνονται πλήρως με τις υποχρεώσεις τους βάσει της διμερούς συμβουλευτικής επιτροπής της συνθήκης και είναι διατεθειμένες να το πράξουν ξανά, καθώς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη συνθήκη για επιπλέον πέντε χρόνια, όπως συμφωνήσαμε με τη Ρωσία τον Φεβρουάριο».

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη (26/05), η Ρωσία κάλεσε τις ΗΠΑ να διατηρήσουν στο ακέραιο όσα προβλέπει η συνθήκη New START, καθώς η Μόσχα διαπίστωσε ότι η Ουάσινγκτον είχε μετατρέψει μερικά από τα στρατηγικά επιθετικά όπλα της, καθιστώντας αδύνατη την επαλήθευση εάν μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Πάντως, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να απαιτεί από την Ουάσινγκτον να συμμορφωθεί με τους όρους της συνθήκης.

Μάλιστα, η ίδια πρόσθεσε ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων τους και, μεταξύ άλλων, της αύξησης της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τη συνθήκη New START, οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να ενημερώνονται μεταξύ τους σχετικά με την εξάλειψη των συστημάτων που υπόκεινται στη συνθήκη ή για τη μετατροπή σε μη πυρηνική ή σε μη υπόλογη κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.