ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Α.Μέρκελ ανακοίνωσε ότι ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών από τις 7 Ιουνίου

Η Α.Μέρκελ ανακοίνωσε ότι ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών από τις 7 Ιουνίου

Από τις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών στη Γερμανία με το ενέσιμο σκεύασμα των Pfizer/BionTech, δήλωσε η Καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ.

Τόνισε όμως ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός και δεν θα σχετίζεται με την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Ο εμβολιασμών των παιδιών στη Γερμανία θα ξεκινήσει εφόσον ληφθεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BionTech από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), για άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Στην Ε.Ε έχει ήδη εγκριθεί το εν λόγω εμβόλιο για εφήβους άνω 16 ετών. «Παιδιά και νέοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν από τις 7 Ιουνίου», τόνισε η Μέρκελ , ύστερα από συνομιλίες που είχε με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

«Η πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να χορηγηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», πρόσθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. «Το βασικό μήνυμα προς τους γονείς είναι: δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί», υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Μέρκελ υποστήριξε επίσης ότι τα σχολεία δεν θα απαιτούν τον εμβολιασμό των μαθητών. Υπενθυμίζεται ότι, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών. Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τον εμβολιασμών των παιδιών με το επιχείρημα ότι σπανίως νοσούν σοβαρά από τη νόσο Covid.

Ο Ρούντιγκερ φον Κρίες, μέλος της «Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών» της Γερμανίας (Stiko), έθεσε υπό αμφισβήτηση τον εμβολιασμό των παιδιών μεταξύ 12 και 15 ετών, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (RBB). «Για την ώρα δεν μπορώ να προβλέψω ότι θα υπάρξει γενική σύσταση εμβολιασμού για αυτές τις ηλικίες», δήλωσε ο φον Κρίες, κάνοντας λόγο περί «ασαφούς» κινδύνου.

Από την πλευρά του, το Γερμανικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ασθενών έχει εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του για τον σχεδιασμό του ομοσπονδιακό υπουργού Υγείας Γενς Σπαν να προχωρήσει σε εμβολιασμό των παιδιών ακόμη και χωρίς σύσταση της Επιτροπής «Stiko».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.