ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Φάουτσι: «Δεν πείθομαι ότι ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε φυσικά εκτός εργαστηρίου της Γιουχάν»! (βίντεο

Α.Φάουτσι: «Δεν πείθομαι ότι ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε φυσικά εκτός εργαστηρίου της Γιουχάν»! (βίντεο

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ δρ. Άντονυ Φάουτσι, καθώς σε δηλώσεις του, πριν λίγες ημέρες, υποστήριξε πως είναι πιθανό ο κορωνοϊός να κατασκευάστηκε από Κινέζους επιστήμονες στο εργαστήριο της Γιουχάν.

Οι δηλώσεις Φάουτσι έρχονται τη στιγμή που Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι διαθέτουν αποδείξεις ότι ο ιός είναι κατασκευασμένος και τις οποίες θα δημοσιοποίησουν σε έκθεση.

Ο Άντονυ Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, υποστηρίζει μια ανοιχτή έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού, λέγοντας νωρίτερα αυτό το μήνα «δεν είναι πεπεισμένος» ότι αναπτύχθηκε φυσικά.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν πιστεύει ακόμα ότι ο ιός προήλθε φυσικά, ο Φάουτσι είπε ότι θέλει να κοιτάξει προσεκτικότερα το θέμα, σύμφωνα με την Fox News.

«Όχι βασικά δεν είμαι πεπεισμένος για αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι συνέβη στην Κίνα μέχρι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι συνέβη», δήλωσε ο Fauci, μιλώντας στην Katie Sanders της PolitiFact σε μια εκδήλωση.

«Σίγουρα, οι άνθρωποι που το διερεύνησαν λένε ότι πιθανότατα εμφανίστηκε από μια δεξαμενή ζώων που μετά μόλυνε άτομα, αλλά θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο, και πρέπει να το ανακαλύψουμε. Έτσι, ξέρετε, αυτός είναι ο λόγος που είπα είμαι απόλυτα υπέρ οποιασδήποτε έρευνας που εξετάζει την προέλευση του ιού », συνέχισε.

Ο δρ. Φάουτσι έπαιξε πολύ σκοτεινό ρόλο στην επιδημία του κορωνοϊού, καθώς περιέργως προσπαθούσε περισσότερο να υπονομεύει τις πολιτικές Τραμπ και να καλύπτει το Πεκίνο παρά να βοηθά στον περιορισμό του ιού στις ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγες βδομάδες αρνούνταν ότι το εργαστήριο της Γιουχάν χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ, για να το παραδεχθεί λίγο αργότερα. Επίσης πριν λίγες ημέρες επέμενε πως ο ιός προέκυψε φυσικά, κάτι που τώρα το αναιρεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης όπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας, αρχικά τάχθηκε κατά των μασκών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.