ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρεμλίνο: «Ο Λουκασένκο έδωσε στον Πούτιν λεπτομερείς πληροφορίες για ό,τι συνέβη στο αεροσκάφος της RyanAir»

Κρεμλίνο: «Ο Λουκασένκο έδωσε στον Πούτιν λεπτομερείς πληροφορίες για ό,τι συνέβη στο αεροσκάφος της RyanAir»

Οι πρόεδροι Ρωσίας και Λευκορωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντρ Λουκασένκο, συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις συνομιλίες τους στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας μετά την υπόθεση του αεροσκάφους της RyanAir που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Βίλνιους προς το Μινσκ για την σύλληψη Λευκορώσου δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η χθεσινή ήταν η ημέρα των επίσημων συνομιλιών και η σημερινή, η ημέρα των άτυπων συνομιλιών την οποία εκμεταλλεύθηκαν οι δύο «για να κάνουν μία βόλτα με σκάφος».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Πούτιν και Λουκασένκο συζήτησαν θέματα «οικονομικής συνεργασίας» και «αντιμετώπισης της πανδημίας», αλλά επίσης και το περιστατικό με το αεροσκάφος της RyanAir.

«Ο Λουκασένκο έδωσε στον ομόλογό του λεπτομερείς πληροφορίες για ό,τι συνέβη στο αεροσκάφος της RyanAir», είπε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «η Μόσχα δεν είναι αδιάφορη για την τύχη της Ρωσίδας Σοφία Σαπέγκα», της φίλης του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς, η οποία συνελήφθη μαζί του.

Το Κρεμλίνο επέμεινε ότι ο Λουκασένκο «δεν διατύπωσε αιτήματα για επιπλέον οικονομική βοήθεια» προς την Ρωσία, η οποία είναι ο βασικός πιστωτής της Λευκορωσίας, αλλά οι δύο συμφώνησαν να εργασθούν «για την οργάνωση της αεροπορικής σύνδεσης» ανάμεσα στις δύο χώρες, με δεδομένα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επανέλαβε ότι η Μόσχα επιθυμεί «εις βάθος έρευνα» για τις συνθήκες του περιστατικού και κατηγόρησε την Δύση ότι «έβγαλε βεβιασμένα συμπεράσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνασπισμός 27 χωρών, ανάμεσά του οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν με σημερινή τους ανακοίνωση την απελευθέρωση του Ρομάν Προτασέβιτς χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «σοκαριστική και χωρίς προηγούμενο ενέργεια, που συνιστά «κατά μέτωπον επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.