Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επικοινώνησαν τηλεφωνικά πριν τη σύνοδο κορυφής των G7

Μπόρις Τζόνσον  και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επικοινώνησαν τηλεφωνικά πριν τη σύνοδο κορυφής των G7

Ως μία σημαντική στιγμή για να αναδειχτεί η ενότητα των G7, θεωρούν την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Οι δυο τους μίλησαν την Τετάρτη το απόγευμα, και κατέληξαν στο ότι «ανυπομονούν» να δουν ο ένας τον άλλον στην Κορνουάλη αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι δύο ηγέτες , σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ, συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για το πώς μπορούν να οικοδομήσουν καλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την πανδημία.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αύξηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση, ιδίως για τα κορίτσια, σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος μίλησαν επίσης για τα ζητήματα αναφορικά με το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να βρει πρακτικές λύσεις που προστατεύουν τους στόχους της συμφωνίας του Μπέλφαστ (Μεγάλη Παρασκευή) και ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων στη Βόρεια Ιρλανδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.