ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τ.Μπάιντεν: «ΗΠΑ και Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε πολλά θέματα – Όπως η Λιβύη»

Τ.Μπάιντεν: «ΗΠΑ και Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε πολλά θέματα – Όπως η Λιβύη»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέπτυξε σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της G7 τα θέματα που θα συζητήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή ότι οι χωριστές συνεντεύξεις Τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη δεν ήταν θέμα «ανταγωνισμού»

«Αυτό δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος μπορεί να τα πάει καλύτερα μπροστά στη συνέντευξη Τύπου ή να προσπαθήσει να ντροπιάσω ο ένας τον άλλον. Είναι, για να κάνω τον εαυτό πολύ ξεκάθαρο, για το ποιες είναι οι προϋποθέσεις για καλύτερη σχέση με τη Ρωσία» δήλωσε ο Μπάιντεν μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της G7.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπάιντεν είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει ξεχωριστή συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Γενεύης με τον Πούτιν στις 16 Ιουνίου, καθώς οι κορυφαίοι σύμβουλού του Μπάιντεν φοβήθηκαν για ένα νέο «Ελσίνκι» το 2018.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα είναι «πολύ απλός» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τις διαπραγματεύσεις τους στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου.

«Η ουσία είναι ότι νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι να συναντηθούμε με αυτόν, εγώ και αυτός να συζητήσουμε. Ξέρω ότι δεν αμφιβάλλετε ότι θα είμαι πολύ απλός μαζί του για τις ανησυχίες μας, και θα εκφράσω την άποψή μου για το πώς πήγε αυτή η συνάντηση, και θα αποσαφηνίσει από τη σκοπιά του κι αυτός πώς πήγε» είπε ο Μπάιντεν.

O Μπάιντεν εκτίμησε ακόμη ότι η Ρωσία έχει «διλήμματα» για την COVID-19, την εγχώρια οικονομία, και τις διεθνείς αναμίξεις της στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Η Ρωσία έχει τα δικά της διλήμματα, ας πούμε ότι ασχολείται με την οικονομία της, ασχολείται με την COVID και ασχολείται όχι μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την Ευρώπη γενικά και τη Μέση Ανατολή» δήλωσε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή της Ρωσίας στη Συρία και τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι δεσμεύσεις μπορεί να έχουν δημιουργήσει προβλήματα για τη Μόσχα.

«Η Ρωσία έχει εμπλακεί σε δραστηριότητες που πιστεύουμε ότι είναι αντίθετες με τους διεθνείς κανόνες, αλλά έχουν επίσης μπλέξει με ορισμένα πραγματικά προβλήματα που θα δυσκολευτούν να ξεμπλέξουν. Για παράδειγμα, η ανοικοδόμηση της Συρίας, της Λιβύης, είναι εκεί» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια πρωτοβουλία που πρότεινε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τη συνεργασία για τη δίωξη και την ανταλλαγή εγκληματιών στον κυβερνοχώρο μεταξύ των δύο χωρών.

«Είμαι ανοιχτός, εάν υπάρχουν εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον της Ρωσίας και οι άνθρωποι που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα υποθάλπονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαι δεσμευμένος να τους κάνω να λογοδοτήσουν και το άκουσα αυτό, μου το είπαν καθώς πετούσα εδώ πως το είπε. Νομίζω ότι αυτό είναι πιθανώς ένα καλό σημάδι και πρόοδος»

Τέλος, πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης΄.

«Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στα οποία θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τη Ρωσία. Για παράδειγμα, στη Λιβύη, πρέπει να ανοίξουμε το πέρασμα για να μπορέσουμε να περάσουμε και να παρέχουμε … ζωτική βοήθεια σε έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα» δήλωσε ο Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.