ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μ.Σαλβίνι: Συμφωνία με τον Μ.Μπερλουσκόνι για σύμπραξη στις εκλογές του 2023

Μ.Σαλβίνι: Συμφωνία με τον Μ.Μπερλουσκόνι για σύμπραξη στις εκλογές του 2023

Σε συμφωνία με τον Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, για τη δημιουργία μιας ενωμένης κεντροδεξιάς δύναμης ενόψει των εκλογών του 2023 στην Ιταλία έφτασε ο ηγέτης της Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Askanews, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε σε μήνυμα προς τους υποστηρικτές του στο Τορίνο: «Χθες (20/06) είχα μια μακρά συνάντηση με τον Σαλβίνι και συμφωνούμε σε όλα: Θα συνεχίσουμε μαζί για να φτάσουμε στις επόμενες εκλογές με μια ενωμένη κεντροδεξιά δύναμη».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, τον τελευταίο καιρό, για μια νέα μορφή συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, αν και οι ηγέτες τους διαφέρουν ως προς τη μορφή.

Χαρακτηριστικά, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιμένει σε ένα ενωμένο κόμμα στο πρότυπο των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ, ενώ ο Ματέο Σαλβίνι είναι υπέρ μιας «ομοσπονδίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας που ανήκει στην Κεντροαριστερά συγκεντρώνει το 20,8% των προτιμήσεων, η Λέγκα το 20,1% και το Forza Italia μόλις το 9,2%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.