ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Πεσκόφ: «Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ενισχυθεί ο διάλογος»

Ν.Πεσκόφ: «Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ενισχυθεί ο διάλογος»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε πως Μόσχα και Βρυξέλλες πρέπει να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Σχολιάζοντας τη συνεχή ανάπτυξη αμερικανικών όπλων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης σημείωσε πως εντείνουν την ένταση.

«Όταν Γερμανία και Γαλλία επιχειρούν να ανατάξουν τις παρούσες συνθήκες, πέφτουν πάνω στον τοίχο της απροθυμίας για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία» είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο Rossiya 1.

«Δεν μιλώ καν για κανονικοποίηση, μιλώ για απλή προσπάθεια επαναφοράς του διαλόγου που είναι απαραίτητος μεταξύ Βρυξελλών και Μόσχας» είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Σύνοδο που έλαβε χώρα στη Γενεύη μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας πως επικράτησε ο «κονστρουκτιβισμός».

«Μπορεί να αλλάξει αυτός ο κονστρουκτιβισμός να αλλάξει αμέσως την πραγματική κατάσταση των σχέσεων; Δυστυχώς, δεν μπορεί» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορεί απλώς να ζητήσει την ύπαρξη καλών σχέσεων με τη Ρωσία καθώς υπάρχουν πολιτικές ελίτ «που δεν επιτρέπουν μία εποικοδομητική προσέγγιση».

Έκανε, ακόμη, σχόλιο σε σχέση με τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας συμπεραίνοντας πως αυτή η συνεργασία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ότι μπορούν και πρέπει να οικοδομηθούν συνεργασίες ακόμη και με τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα, οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι ένα παράδειγμα του γεγονότος ότι η συνεργασία ακόμη και με τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι δυνατή και αναγκαία» συμπέρανε.

«Η Ρωσία ενδιαφερόταν ανέκαθεν να οικοδομήσει εποικοδομητικές σχέσεις με το ΝΑΤΟ… Είναι δυνατόν και απαραίτητο να μιλήσουμε ακόμη και με τον Οργανισμό για τη Συνθήκη του Βόρειου Ατλαντικού, γιατί μόνο σε διάλογο μπορεί κάποιος να εκφράσει με ακρίβεια τις ανησυχίες του» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.