
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε δηλώσεις του τόνισε πως «η Ουκρανία κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη εάν επιμείνει στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».
«Αν η Ουκρανία πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τη Ρωσία και είναι έτοιμη να συνεχίσει τον πόλεμο, τότε ας πολεμήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Λευκορώσος πρόεδρος.
«Ωστόσο, αν οι μάχες συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, η Ουκρανία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη», πρόσθεσε.
🇧🇾🇷🇺🇺🇦 “If Ukraine believes it can defeat Russia and is ready to continue the war, then let it fight” — Belarusian President Lukashenko
“However, if the fighting continues at the same pace, Ukraine will disappear from the map” pic.twitter.com/xti7laJQAe
— Lord Bebo (@MyLordBebo) December 18, 2025
Αυτή η δήλωση ευθυγραμμίζεται με τις εκκλήσεις του Α.Λουκασένκο τις προηγούμενες ημέρες για γρήγορες διαπραγματεύσεις για μία ειρηνευτική συμφωνία, αξιοποιώντας την εμπλοκή των ΗΠΑ υπό τον Ν.Τραμπ, όπως αναφέρουν το Reuters και το Belta.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.