ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Λουκασένκο: Ο.Σολτς και Ε.Μακρόν είναι μικρά παιδιά και τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσεις σχέσεις

«Μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για δημόσιες σχέσεις»

Α.Λουκασένκο: Ο.Σολτς και Ε.Μακρόν είναι μικρά παιδιά και τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσεις σχέσεις

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Δύσης με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Όλαφ Σολτς και Εμανουέλ Μακρόν , επαναφέροντας στο τραπέζι την πυρηνική απειλή.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκάλεσε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για δημόσιες σχέσεις».

Ο Λουκασένκο σημείωσε ότι δεν έχουν απομείνει ισχυροί πολιτικοί στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, είπε ότι στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης «δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί του ίδιου διαμετρήματος με αυτό των Σαρλ ντε Γκωλ, Ζακ Σιράκ, Χέλμουτ Κολ ή της Άνγκελα Μέρκελ».

«Ο Σολτς είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν θέλει να καταλάβει την πολιτική», δήλωσε ο Λουκασένκο στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του καγκελάριου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Τέτοιες συζητήσεις μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών είναι απολύτως κλειστές. Μπορείτε να μιλήσετε για τη συνομιλία και να τη δημοσιοποιήσετε μόνο με τη συγκατάθεση του προσώπου στην άλλη άκρη του καλωδίου. Έπρεπε να συμφωνήσει με τον Πούτιν, να τον ρωτήσει αν συμφωνεί» συνέχισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Ο Λουκασένκο ανέφερε επίσης ότι πριν από λίγο καιρό, ο Μακρόν «προωθούσε τον εαυτό του στους δημοσιογράφους» μιλώντας με τον Πούτιν. «Αυτό είναι ένα παιδί, ένα μικρό παιδί. Είναι αδύνατον, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, επανέφερε στο προσκήνιο την πυρηνική απειλή, τονίζοντας: «Πρέπει να καταλάβουν, ότι κανένα αεροσκάφος και ελικόπτερο δεν θα τους σώσει, εάν κλιμακωθεί η ένταση. Εάν υπάρξει κάποια σοβαρή πρόκληση κατά της Λευκορωσίας, έχουμε «κλειδώσει» τους στόχους μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Τους ξέρουμε» προσθέτοντας ότι η επιδείνωση των σχέσεων της Ευρώπης με τη Λευκορωσία θα σημαίνει «επιδείνωση και των σχέσεων με το ενωμένο κράτος Λευκορωσίας – Ρωσίας που διαθέτει πυρηνικά όπλα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.