ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Α.Βούτσιτς: «Οι σχέσεις της Σερβίας με τη Ρωσία ενδέχεται να πληγούν μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι»

«Η στάση της Σερβίας απέναντι στη Ρωσία πρέπει τώρα να αξιολογηθεί στο πλαίσιο της προόδου της Ρωσίας στην Ουκρανία και του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ» τόνισε

Α.Βούτσιτς: «Οι σχέσεις της Σερβίας με τη Ρωσία ενδέχεται να πληγούν μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι»

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι «οι σχέσεις της Σερβίας με τη Ρωσία ενδέχεται να πληγούν μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι».

Ο πρόεδρος της Σερβίας είπε ότι σοκαρίστηκε από την είδηση του θανάτου του 47χρονου Αλεξέι Ναβάλνι.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σέρβος πρόεδρος, ο οποίος τηρεί φιλική στάση προς την Μόσχα, τοποθετήθηκε δημόσια στο ζήτημα του θανάτου Ναβάλνι. Ο Βούτσιτς επικρίθηκε από μέσα ενημέρωσης ότι δεν χειροκρότησε τη χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, μετά την ομιλία της στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφαλεία την Παρασκευή.

Η στάση της Σερβίας απέναντι στη Ρωσία πρέπει τώρα να αξιολογηθεί στο πλαίσιο της προόδου της Ρωσίας στην Ουκρανία και του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, τόνισε ο Βούτσιτς. Σημείωσε ωστόσο ότι η υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξακολουθούν να είναι εκτός συζήτησης.

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδρασή του στην ομιλία της Ναβαλνάγια, ο Σέρβος πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ποιά ήταν η ομιλήτρια. Πριν από την ομιλία της, η Ναβάλναγια καθόταν δίπλα στον Βούτσιτς.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε σερβικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι αν και ο Βούτσιτς σηκώθηκε από την καρέκλα του μετά την ομιλία της Ναβάλναγια, σε αντίθεση με όλους τους άλλους στο κοινό, δεν χειροκρότησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εξωτερική του πολιτική, ο Βούτσιτς ταλαντεύεται μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Σέρβος πρόεδρος διατηρεί καλές σχέσεις με το Κρεμλίνο, αλλά θέλει επίσης να οδηγήσει τη χώρα του στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.