ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Αναστασιάδης – Ρ.Τ.Ερντογάν: Τα τουρκικά Μ.Μ.Ε μεταδίδουν τη χειραψία τους – Συζήτησαν και για το Κυπριακό

«Δεν είναι η κατάλληλη ώρα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε για το Κυπριακό

Ν.Αναστασιάδης – Ρ.Τ.Ερντογάν: Τα τουρκικά Μ.Μ.Ε μεταδίδουν τη χειραψία τους – Συζήτησαν και για το Κυπριακό

Τα τουρκικά Μ.Μ.Ε δημοσίευσαν  φωτογραφία του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει χειραψία με τον Νίκο Αναστασιάδη στην Σύνοδο της Πράγας, παρόλο που ο Πρόεδρος της Τουρκίας κάνει προκλητικές κινήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
Ενδιαφέρον συγκεντρώνει δε το γεγονός πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την κρατική οντότητα της Κύπρου παρά μόνο του ψευδοκράτους.

Παράλληλα, στο Κυπριακό και στις συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε παρέμβαση του στις εργασίες της Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιούνται σήμερα στην Πράγα με τη συμμετοχή συνολικά 44 ηγετών από κράτη της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη είπε πως «ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με θέμα ‘Ειρήνη και Ασφάλεια».

Ο Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης επανέλαβε την υποστήριξη της Κύπρου όσον αφορά τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας καθώς όλες οι χώρες μαζί, της ευρωπαϊκής ηπείρου, μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε τη μεγάλη σημασία ο διεθνής παράγοντας να αντιδράσει στη συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο διεθνής παράγοντας να κινητοποιηθεί, έτσι ώστε να αποτρέψουμε αυτή την επιθετική συμπεριφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή του επίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με το ζήτημα του κυπριακού προβλήματος», δηλώνοντας την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε στον Νίκο Αναστασιάδη, ότι, «ναι θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με το κυπριακό», προσθέτοντας, όμως ότι, «δεν είναι η κατάλληλη ώρα».
Η αναφορά αυτή του Ερντογάν ερμηνεύτηκε σαν η τουρκική πλευρά, τουλάχιστον επί του παρόντος, να μην είναι έτοιμη να προβεί σε βήματα αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού.
Ερντογάν Αναστασιάδης Πράγα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.