ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Δεξί χέρι» Β.Ζελένσκι: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Ρ.Τ.Ερντογάν – Ονομάζουμε τα παιδιά μας Βayraktar»

Τι δήλωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ

«Δεξί χέρι» Β.Ζελένσκι: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Ρ.Τ.Ερντογάν – Ονομάζουμε τα παιδιά μας Βayraktar»

Ο στενός σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ουκρανίας προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί ονομάζουν τα παιδιά τους Bayraktar, ώστε να εκφράσουν τον θαυμασμό τους προς τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ , σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο CNNturk, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα θέματα και στη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού Μόσκβα:

«Θα ήταν σωστό για αυτό το θέμα να κάνουν δηλώσεις μόνο τα στρατιωτικά μας όργανα. Δεν είναι σωστό να κάνει δήλωση κάποιος άλλος, αλλά πάλι θα ήθελα να πω το εξής: Η πλέον κοντινή δήλωση είναι αυτή της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ πως “Χτυπήθηκε με πυραύλους”».

Και πρόσθεσε ότι «Οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ , της Αγγλίας και γενικά οι δυτικές υπηρεσίες κοινοποιούν πιο ακριβείς πληροφορίες από αυτές που ανακοινώνει η Ρωσία. Μπορείτε να εμπιστεύεστε 100% τις πληροφορίες που παρέχονται από την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ».

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ποντόλιακ στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό.

Δημοσιογράφος: Ακόμα και τραγούδια γράφτηκαν για τα μη επανδρωμένα Βayraktar στην Ουκρανία. Πόσο σημαντικά ήταν για εσάς τα ένοπλα ΜΕΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου; Μοιράστηκες μια φωτογραφία με τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, σημειώνοντας ότι ήσουν ευγνώμων. Τι θα θέλατε να πείτε για αυτό το θέμα;

«Τα παιδιά ονομάζονται Βayraktar»

Μ.Π.: Δεν τραγουδάμε μόνο τραγούδια, αλλά ακόμη και παιδιά ονομάζονται Βayraktar. Αυτά είναι φανταστικά και πολύ καλά όπλα. Από την αρχή του πολέμου, ήταν το βασικό όπλο για εμάς για να σταματήσουμε την πορεία των Ρώσων.

Δημοσιογράφος: Η Τουρκία προώθησε τη διπλωματία για να εξασφαλίσει την ειρηνευτική διαδικασία και προσπάθησε να φέρει κοντά τα μέρη. Πρώτα οι υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στην Αττάλεια. Αργότερα, οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Πώς αξιολογείτε το έργο της Τουρκίας;

M.P.: Είμαστε χαρούμενοι που η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ενδιάμεσος σε μια τέτοια κατάσταση. Κατά τη γνώμη μου, η Τουρκία κατανοεί καλύτερα από άλλες χώρες, το τι συμβαίνει στον Εύξεινο Πόντο. Η Τουρκία εμφανίζεται κινητική και εποικοδομητική.

«Πολύ ευγνώμονες στον Ερντογάν»

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις διαπραγματεύσεις. Γιατί η ευαισθησία και το μέγεθος του πολέμου είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Από συναισθηματική σκοπιά, η Ρωσία έχει πολύ κακή στάση απέναντι στην Ουκρανία.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ καλό να υπάρχει ένας ενδιάμεσος όπως η Τουρκία και να φέρει κοντά τις δύο πλευρές. Από την άλλη πλευρά είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Tούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παγκόσμια πολιτική απαιτεί τώρα από τους διαχειριστές της να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό το βλέπουμε στο παράδειγμα του Ζελένσκι. Είμαστε μάρτυρες ότι και ο κ. Ερντογάν είναι τέτοιας φύσεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.